Διαβάζω δεξιά και αριστερά για τη νέα επιτυχία της ΑΑΔΕ, με ολίγον από Οικονομική Αστυνομία, να ανακαλύψει μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης των Αθηνών!

Και με βάση όσα βλέπω γραμμένα στον Τύπο, έντυπο και ιντερνετικό, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που προκύπτει από μη δηλωθέντα έσοδα, σε συνδυασμό με ότι επιπλέον προκύπτει από ελέγχους σε βάθος και επέκταση σε προηγούμενες χρήσεις πριν εκείνης του 2021-2022, προσδιορίζεται επί τη βάσει των πληροφοριών του καθενός από 1 – 3,5 εκατ. ευρώ!

Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι η φοροδιαφυγή στην μεγάλη πίστα των Αθηνών, στο κέντρο της πόλης, με τις σουίτες και τα ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ!!!

Και η μη απόδοση ΦΠΑ υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ!

Ένα νούμερο ιλιγγιώδες, ιδίως αν σκεφτεί κανείς για πόσο καιρό λόγω πανδημίας τα νυχτερινά κέντρα έμειναν κλειστά ή υπολειτουργούσαν λόγω πανδημίας!

Ενδεχομένως στα 8,5 εκατ. ευρώ της βεβαιωθείσας φοροδιαφυγής να εμπεριέχονται και άλλες «αμαρτίες» προηγούμενων ετών, που ίσως συνδέονται και με επιστρεπτέες προκαταβολές ή άλλες εισροές χρημάτων που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και υποδηλώνεται μια σχετική εικονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση το εύρημα των 8,5 εκατ. φαντάζει εντυπωσιακό και εδώ που τα λέμε πέρα για πέρα εξωπραγματικό για τα περίεργα και δύσκολα δεδομένα των καιρών!!!