Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, παρουσίασε το πρόσφατο σετ εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας του, το Quest 3, την Πέμπτη.

Το Quest 3 είναι ο διάδοχος των ακουστικών Quest 2 της Meta, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2020 με τιμή εκκίνησης 299 $. Το νέο μοντέλο θα κοστίζει $499 και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο.

Φαίνεται ότι έχει τουλάχιστον τρεις κάμερες στο μπροστινό μέρος που μπορεί να βελτιώσουν ορισμένες από τις εμπειρίες μετάδοσης, όπου ένας χρήστης μπορεί να δει τον πραγματικό κόσμο γύρω του ενώ φοράει τα ακουστικά και αλληλεπιδρά με εφαρμογές.

Εν τω μεταξύ η Apple αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τα ανταγωνιστικά της ακουστικά VR την επόμενη εβδομάδα ως μέρος της εκδήλωσης WWDC της εταιρείας τον Ιούνιο. Τα ακουστικά καταναλωτών του κατασκευαστή iPhone, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να ενσωματώνουν τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, θα λειτουργούν σύμφωνα με πληροφορίες με εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές iPad και θα κοστίζουν τουλάχιστον 3.000 δολάρια.

Η Meta ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα έκανε το ντεμπούτο της στο Quest 3 φέτος ως μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2022, όταν είπε ότι το κόστος εσόδων της εταιρείας θα αυξηθεί εν μέρει λόγω του «κόστους υλικού της Reality Labs που οφείλεται στην κυκλοφορία της επόμενης γενιάς μας του καταναλωτικού μας ακουστικού Quest αργότερα τον επόμενο χρόνο.”

Η μονάδα Reality Labs της εταιρείας, η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες VR(virtual reality) και AR(augmented reality), κατέγραψε λειτουργική ζημιά 3,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο της εταιρείας, ενώ απέφερε έσοδα 339 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2022, η Meta αύξησε την τιμή του βασικού set Quest 2 από 299 $ σε 399 $, αναφέροντας την αύξηση του κόστους κατασκευής και αποστολής της συσκευής.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Meta παρουσίασε τα ακουστικά Quest Pro VR που προορίζονται για επιχειρήσεις και όχι για καταναλωτές.

Αν και το Quest Pro πουλήθηκε αρχικά για 1.499,99 $, η Meta μείωσε την τιμή της συσκευής στα 999,99 $ τον Μάρτιο, ενώ μείωσε επίσης την τιμή μιας πιο ακριβής έκδοσης του ακουστικού Quest 2 με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο από 499,99 $ σε 429,99 $.

Διαβάστε περισσότερα