Η δεύτερη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης έλαβε τέλος απόψε. Ο Γάλλος τεχνικός αποχαιρέτησε τη «Βασίλισσα» ανακοινώνοντας στην διοίκηση την οριστική του απόφαση να αποχωρίσει. Έτσι επαληθεύτηκαν οι φήμες που ήθελαν τις δύο πλευρές να μη συνεχίζουν τη συνεργασία τους.

Ο Γάλλος τεχνικός περίμενε να φτάσει στο τέλος της η φετινή σεζόν ώστε να σκεφτεί σχετικά με το μέλλον του και τέσσερις μέρες μετά την τελευταία αγωνιστική της La Liga αποφάσισε να αποχωρήσει.

Ήδη έχουν βγει μερικά ονόματα, τα οποία μπορεί να διαδεχθούν τον «Ζιζού» και το επικρατέστερο από αυτά είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «μερένχες» στη μετά εποχή Ζιντάν.

Όπως και να ‘χει μετά και από την αποχώρηση του 48χρονου τεχνικού προβλέπεται ένα «καυτό» καλοκαίρι για τους Μαδριλένους.

Τρία (διαδοχικά) Champions League, δύο πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Super Cup και δύο Super Cup Ισπανίας είναι τα επιτεύγματα του Ζινεντίν Ζιντάν μέσα στο χρονικό διάστημα των 4,5 χρόνων στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης σε δύο διαφορετικές θητείες (4 Ιανουαρίου 2016 – 31 Μαίου 2018, 11 Μαρτίου 2019 – 27 Μαίου 2021).