Το 2019, χρονιά στην οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το πρώτο του βραβείο όσον αφορά τον κορυφαίο της κανονικής διάρκειας του NBA, οι Μπακς του ετοίμασαν ένα ειδικό αφιέρωμα γι’ αυτή του την επιτυχία με τον τίτλο «A kid from Sepolia who became the MVP», δηλαδή «Ένα παιδί από τα Σεπόλια το οποίο έγινε ο MVP».

Τώρα ο Γιάννης έγινε πρωταθλητής στο ΝΒΑ και αποθεώνεται από εχθρούς (και δεν μιλάμε για τους γνωστούς χρυσαυγίτες) και φίλους. Άνθρωποι που στο παρελθόν τον λοιδόρησαν, τον χαρακτήρισαν απρεπώς ή τον αγνόησαν σήμερα λένε γι’ αυτόν τα καλύτερα προσπαθώντας να πάρουν κι εκείνοι λίγο από τη λάμψη του.

Δεν θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που σήμερα κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται γιατί είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Υπάρχει όμως μια ανέκδοτη ιστορία ενός υπουργού της Νέας Δημοκρατίας που ενώ συμμετείχε ενεργά στην ελληνοποίηση των Αντετοκούνμπο έχασε την μεγάλη ευκαιρία να καρπωθεί τη δόξα.

Μιλάμε για τον Χαράλαμπο Αθανασίου κατά την διάρκεια της θητείας του οποίου στο Υπουργείο Εσωτερικών (ως αναπληρωτής υπουργός ήταν αρμόδιος για τις ιθαγένειες) έγιναν όλες οι ενέργειες που οδήγησαν στην ιθαγένεια του Γιάννη. Τότε, οι σύμβουλοι του οι οποίοι έβλεπαν μπροστά και ήξεραν και από μπάσκετ του είπαν ότι είναι ευκαιρία να διοργανωθεί μια φωτογράφηση και να γίνουν δηλώσεις ώστε να γίνει γνωστός ο ρόλος του αναπληρωτή υπουργού.

Εκείνος όμως αρνήθηκε καθώς είτε φοβήθηκε τις αντιδράσεις του σκληροπυρηνικού δεξιού κοινού, είτε δεν πίστεψε την δυναμική και το ταλέντο των αδερφών Αντετοκούνμπο και η ευκαιρία χάθηκε. Μερικούς μήνες αργότερα, όταν είδε να φωτογραφίζεται μαζί τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (άλλα και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανιδής) «θυμήθηκε» την φωτογράφηση αλλά όπως του εξήγησαν οι σύμβουλοι του το momentum είχε χαθεί.

Ο Αθανασίου, προς τιμήν του, δεν έχει προσπαθήσει να καπηλευτεί την υπόθεση όπως άλλοι αλλά σίγουρα σήμερα που είναι εκτός κεντρικού κυβερνητικού πλάνου θα έχει μετανιώσει πικρά.