Ως φανατικός μπασκετόφιλος και «άρρωστος» Ολυμπιακός (για όσους τυχόν δεν το ξέρουν) δεν έχω χάσει εδώ και δεκαετίες Final four για Final four Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης από την Ρώμη κατά το εμβληματικό 1997 μέχρι το Βελιγράδι του σήμερα και αφού έχουν προηγηθεί δυο θρυλικές κούπες στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο!

Ωστόσο, το θέμα του παρόντος άρθρου δεν είναι αυτό. Δεν προτίθεμαι να αναλωθώ σε οπαδικές αναλύσεις, αντιθέτως!

Με αφορμή ωστόσο το Βελιγράδι, οφείλω να ομολογήσω ότι αν κάτι μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν η φυσική παρουσία στο υπέροχο πράγματι γήπεδο της Σερβικής πρωτεύουσας, του γνωστού fund manager Νίκου Σταθόπουλου, του επονομαζόμενου και «πρίγκιπα» στο διεθνές τζετ σετ λόγω της έμφυτης γοητείας του που όπως λένε παραπέμπει σε …γαλαζοαίματο!

Ο περίφημος partner της BC Partners, με την γνωστή ιστορία στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχει πραγματοποιήσει μεγάλη επιστροφή στα εγχώρια επιχειρηματικά δρώμενα αποκτώντας Forthnet, Nova και Wind!

Η Nova μάλιστα, εκτός από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Super league, όπου η μία μετά την άλλη οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες την αποχαιρετούν μετακομίζοντας στην Cosmote, φέρεται να στηρίζει μέρος της εναπομείνασας επιτυχίας της στην Euroleague!

H Euroleague αποτέλεσε το μεγάλο και ισχυρό χαρτί της, εν αναμονή της Premier league που θα μεταδίδεται από την Nova από τις 6 Αυγούστου 2022!!!

Έτσι πιθανόν εξηγείται ο «ξαφνικός έρωτας» του «γοητευτικού πρίγκιπα» με το ελληνικό μπάσκετ, σε σημείο που ο Νίκος Σταθόπουλος να δίνει το παρών στο Βελιγράδι παρακολουθώντας από τις θέσεις των επισήμων, δίπλα στο παρκέ, τους αγώνες του final four και ειδικότερα του Ολυμπιακού, οι οπαδοί του οποίου κυριαρχούσαν στο γήπεδο σε μια πρωτόγνωρη και μοναδική έξοδο 12.500 φανατικών του φίλων εκτός Ελλάδος!

Η δίψα για το κόκκινο χρώμα, για να καταλαβαίνετε, οδήγησε ακόμη και τις δημοσιογράφους – παρουσιάστριες της Nova, όπως την εκθαμβωτική Δώρα Παντέλη, να ντυθούν στα κατακόκκινα, ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο σκηνικό!

Και ομολογώ ότι το πάθος και ο έρωτας του φίλου μου από τα παλιά Νίκου Σταθόπουλου για το μπάσκετ, μου προξένησε εντύπωση. Τόσα χρόνια δεν το είχα αντιληφθεί σε αυτή του την έκφανση.

Σε σημείο που να σηκώνεται από τη θέση του και να εισέρχεται στο court δίπλα στο παρκέ και πίσω ακριβώς από τη μία ρακέτα, ευρισκόμενος δίπλα στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία της Nova, που μετέδιδαν τον αγώνα, σχολίαζαν τις φάσεις και έπαιρναν συνεντεύξεις!

Υπό αυτό το πρίσμα, η στήλη οφείλει να συγχαρεί τον πρίγκιπα Νίκο Σταθόπουλο για τον «ξαφνικό έρωτα» με το μπάσκετ, γεγονός που καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Νικολάκης αν και … «γαλαζοαίματος», στις φλέβες του τρέχει κόκκινο, μα κατακόκκινο αίμα, το χρώμα του πάθους και του έρωτα για το ελληνικό μπάσκετ! Τα συγχαρητήρια μας!

Ο (γνωστός από το ΤΕΕ και το Πάτρα – Πύργος με τις 8 εργολαβίες) Σπίρτζης, οι μπούρδες για κρατικοποίηση ΔΕΗ – τραπεζών και ο θεσμικός – φιλοευρωπαϊστής Αλέξης Τσίπρας!

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην Πασόκος και υπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζης, που άφησε το στίγμα του στο ΤΕΕ (νταραβέρια – συνδικάλες- μηχανικοί κλπ), στην Τράπεζα Αττικής και στις περίφημες 8 εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος εκ των οποίων οι 4 πήγαν στον Καλογρίτσα (με τις εγγυητικές από την Τρ. Αττικής), συνεχίζει ακάθεκτος την …μπουρδολογία με αποκορύφωμα την πρόταση που διατύπωσε με τον Πολάκη για κρατικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και μιας θεσμικής τράπεζας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην εξουσία!

Ο Σπίρτζης, στην προσπάθεια να διατυπώσει έστω μια άποψη για να φαίνεται ότι κάτι κάνει, δυστυχώς έπεσε πάνω στην νέα προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει πλέον κάνει στροφή φιλοευρωπαϊκή και φιλοδοξεί να εμφανίζεται ως θεσμικός, εκφράζοντας μια Αριστερά που σέβεται τους Ευρωπαϊκούς κανόνες!

Έτσι, στην πρόταση του άκρατου λαϊκισμού, που ουσιαστικά απηχεί μόνο το …περιθώριο, ο άλλοτε κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ Σπίρτζης που μεταλλάχθηκε σε γενίτσαρο του παλαιού και ξεπερασμένου ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε αντιμέτωπος με το προφίλ της Νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνοντας τις υγιείς δυνάμεις του προοδευτικού χώρου!

Προφανώς οι καλές παρέες και συναναστροφές με πρόσωπα του διεθνούς αλλά και εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, των ξένων επενδυτικών τραπεζών και του Χρηματιστηρίου αποφέρουν αποτελέσματα στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτικού και οικονομικού λόγου από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που συνάδει με τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπλέει με τα θέλω του ESM και της Φρανκφούρτης, χωρίς πλέον να τρομάζει επενδυτές, επιχειρηματίες και τις αγορές γενικότερα …

Στο κάδρο των Αρχών η Εγκληματική Οργάνωση της Creta farms, Ορκωτοί, Δικηγόροι, Χρηματιστές, Τραπεζίτες!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι μετά τις εξελίξεις γύρω από την Folli follie, όπου με βάση καταγγελίες, στοιχεία και ανώνυμες επιστολές που περιήλθαν στα χέρια των αρμοδίων Αρχών, ανακριτές και εισαγγελείς διερευνούν την πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων από πλήθος συνεργών των Κουτσολιούτσων, στο «κάδρο» των Αρχών, από την Επ. Κεφαλαιαγοράς μέχρι την Εισαγγελία και το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνει πλέον η Εγκληματική Οργάνωση της Creta farms!

Έγκυρες πηγές που δεν αμφισβητούνται επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές φέρονται αποφασισμένες να διαλευκάνουν το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας και να επεκτείνουν τις έρευνες τους σε όλο το εύρος συνενόχων, συνεργών και μελών της Συμμορίας που παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό με πλαστά στοιχεία και η οποία συγκάλυψε εκτός των άλλων πλείστες όσες ανομίες!

Κατά τις πληροφορίες οι έρευνες των Αρχών στην υπόθεση της Creta farms πέραν των βασικών μετόχων θα επεκταθούν σε Χρηματιστές, Τραπεζίτες, Δικηγόρους και Ορκωτούς ελεγκτές!

Ειδικά οι τελευταίοι, που ήλεγχαν τους ισολογισμούς, την ακρίβεια των στοιχείων και διασφάλιζαν με την υπογραφή τους την φερεγγυότητα των δημοσιευθέντων οικονομικών αποτελεσμάτων, θεωρούνται από τις Αρχές ως πρόσωπα – κλειδιά τα οποία και θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις για πράξεις ή παραλείψεις!

Και η Δικαιοσύνη εν συνεχεία να αποφανθεί εάν υπήρξε δόλος και συμμετοχή στην Εγκληματική Οργάνωση ή όχι!

Να δημοσιοποιηθούν οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του ΧΑ! Το «πλυντήριο» Σταϊκούρα παραγραφής κακουργημάτων για τραπεζίτες, χρηματιστές, επιχειρηματίες, κερδοσκόπους και απατεώνες!

Σύννεφο σκόνης έχει σηκωθεί στην αγορά με αφορμή το νομοθέτημα Σταϊκούρα (άρθρο 8) που εντάσσεται στο νόμο για τις αρμοδιότητες της Επ. Κεφαλαιαγοράς και το οποίο προβλέπει την παραγραφή στην 5ετία των αδικημάτων χρηματιστηριακής απάτης, από 10 χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή σε απλά λόγια επέρχεται «πλυντήριο» για μεγαλοαπατεώνες της αγοράς οι οποίοι θα «καθαριστούν» στην κολυμβήθρα του χρηματιστηριακού Σιλωάμ και θα αποδοθούν άσπιλοι και αμόλυντοι στην κοινωνία, αφού πρώτα εξαπάτησαν, παραπλάνησαν και κερδοσκόπησαν εις βάρος του επενδυτικού κοινού για ίδιον όφελος, δρώντας μόνοι ή ως συμμορία!

«Ξεπλένονται» τα λαμόγια της πιάτσας!

Το μείζον ζήτημα του ξεπλύματος κάθε λογής χρηματιστηριακών και όχι μόνο παραγόντων από τις απάτες, την εσωτερική πληροφόρηση, τη χειραγώγηση και την κερδοσκοπία, έχει ήδη ξεσηκώσει την οργή των επενδυτών – και όχι μόνο- οι οποίοι παρακολουθούν έκθαμβοι, να ξεπλένονται με νόμο τα λαμόγια της πιάτσας, που επί χρόνια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εξαπατούσαν μικρούς και μεγάλους μετόχους, με δόλο και σκοπιμότητα, προκειμένου να προσπορίσουν παράνομο οικονομικό όφελος!

Καλούμε την Επ. Κεφαλαιαγοράς να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των ανοικτών – και υπό παραγραφή- ποινικών υποθέσεων!

Υπό το πρίσμα αυτό, επειδή είναι προφανές πως το νομοθέτημα είναι φωτογραφικό και αποσκοπεί να «καθαρίσει» πάσης φύσης «πελάτες» και ημέτερους, καλούμε εδώ και τώρα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα των ανοικτών ποινικών υποθέσεων που αφορούν πάσης φύσης χρηματιστηριακές παραβάσεις. Και απατούμε να μας γνωστοποιήσει ποιες και πόσες εξ αυτών θα παραγραφούν με την ισχύ του νέου νόμου ή θα παραγραφούν με βεβαιότητα προσεχώς αφού η υποστελέχωση της ΕΚ και οι αργοί ρυθμοί απονομής δικαιοσύνης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μαζικές παραγραφές!

Για να διαπιστώσουμε για ποιους τραπεζίτες, χρηματιστές, κερδοσκόπους, επιχειρηματίες και λοιπούς απατεώνες έχει «στηθεί» η φάμπρικα του «ξεπλύματος» και της παραγραφής!

Συνεχίζεται …