Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ εμπλέκεται σε «ροζ» σκάνδαλο με τη σύμβουλό του, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τόσο η Sun όσο και η Daily Mail δημοσίευσαν φωτογραφίες από τον παντρεμένο Υπουργό υγείας της Βρετανίας την ώρα που φιλάει την Gina Coladangelo, την οποία ο ίδιος φέρεται να προσέλαβε πριν από ένα έτος.

Οι εικόνες που αναφέρονται στο ροζ σκάνδαλο, φαίνεται να είναι υλικό από CCTV και τραβήχτηκαν στις 6 του προηγούμενου μήνα, δηλαδή τον Μάιο, από τα κεντρικά του υπουργείου Υγείας. «Το ειδύλλιο του Χάνκοκ με τη σύμβουλό του», τιτλοφορεί η Daily Mail την είδηση.

Σημειώνεται πως η 43χρονη διορίστηκε αρχικά στο υπουργείο Υγείας σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενης, μη εκτελεστικής διευθύντριας. Αυτό είχε προκαλέσει ήδη μια συζήτηση γύρω από το πρόσωπό της και τους χειρισμούς του υπουργού που την προσέλαβε.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ζήτησε συγγνώμη

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε ότι «παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», μετά τη δημοσίευση από την Daily Mail των φωτογραφιών του όπου αγκαλιάζεται και φιλιέται με την σύμβουλό του στο γραφείο του.

«Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση».

Eπίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βρετανός υπουργός Υγείας συνάντησε τη… σύμβουλό του στο Πανεπιστήμιο και είναι παντρεμένος με τη Martha εδώ και 15 χρόνια έχοντας τρία παιδιά μαζί.

Γιατί… τώρα αυτές οι αποκαλύψεις για τον Ματ Χάνκοκ;

Στην αρχή πάντως, άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του υπουργού Υγείας σημείωναν ότι ο κ. Χάνκοκ δεν προτίθεται να σχολιάσει ζητήματα προσωπικής φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αποκαλύψεις για τον Ματ Χάνκοκ έρχονται μετά τη δριμεία κριτική που έχει δεχθεί για την απονομή συμβολαίων του συστήματος υγείας NHS σε εταιρείες φίλων και συγγενών και τις κατηγορίες για λάθος χειρισμούς στην πανδημία.