Ήρωα αποκάλεσε ο γνωστός ηθοποιός έναν βιβλιοπώλη του Εδιμβούργου, όπου είναι ο μοναδικός επισκευαστής γραφομηχανών της Σκωτίας. Το καλοκαίρι ο Τομ Χότζις, ο οποίος διευθύνει το βιβλιοπωλείο Typewronger Books στο Εδιμβούργο έστειλε επιστολή στον συνονόματο Τομ Χάνκς για να τον ενημερώσει για το κατάστημά του και την έκθεση γραφομηχανών που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας.

Στην επιστολή του ο Χότζις εξήγησε τα πάντα για τη ζωή του, μεταξύ άλλων το πώς έγινε επισκευαστής γραφομηχανών, ενώ εργαζόταν στο διάσημο βιβλιοπωλείο του Παρισίου Shakespeare and Company. Στον φάκελο έβαλε επίσης έναν δράκο οριγκάμι που είχε φτιάξει. Προς έκπληξή του έλαβε μια δακτυλογραφημένη απάντηση από τον Αμερικανό ηθοποιό, ο οποίος διαθέτει μια συλλογή από 120 γραφομηχανές και λατρεύει να γράφει σε αυτές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Typewronger Books (@typewronger)

Ο Τομ Χότζις δήλωσε στον Guardian:

«Λαμβάνω γράμματα από ανθρώπους όλη την ώρα και είναι όλα πολύτιμα για μένα, αλλά δεν λαμβάνεις κάθε μέρα ένα από έναν θρύλο του Χόλιγουντ και σε αποκαλεί ήρωά του. Λατρεύω όλες τις ταινίες του, αλλά μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι είναι λάτρης της γραφομηχανής.

Είναι μία υπέροχη επιστολή και έχω ξετρελαθεί γι’ αυτό. Ήταν όλα λίγο σουρεαλιστικά. Θα την τοποθετήσω σε κορνίζα και θα έχει περίοπτη θέση στο βιβλιοπωλείο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Typewronger Books (@typewronger)

Ο Χανκς έγραψε την απάντησή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της βιογραφικής ταινίας για τον Έλβις σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν, στην οποία θα υποδυθεί τον διαβόητο μάνατζερ του τραγουδιστή, τον συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Η επιστολή είχε και ένα επιστολόχαρτο του συνταγματάρχη Πάρκερ.

Στο γράμμα του ο ηθοποιός επαινεί τον Χότζις για τη μάχη ενάντια στους γίγαντες για να πουλήσει τα καλύτερα βιβλία και να κρατήσει ζωντανές τις γραφομηχανές. Λέει επίσης ότι μπορεί κάλλιστα να επισκεφθεί το Typewronger Books, αν βρεθεί ποτέ στη Λιθ.

Όσον αφορά τη γοητεία των γραφομηχανών, ο βιβλιοπώλης και επισκευαστής γραφομηχανών που έχει περισσότερες από 100 δικές του μηχανές εξήγησε ότι του αρέσει να παίζει με τους μηχανισμούς και ότι θεωρεί τον ήχο και την αίσθηση του χτυπήματος στα πλήκτρα μιας γραφομηχανής «μαγικό».