Τα εισερχόμενα μηνύματα από τα κορυφαία πρακτορεία είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Ταυτόχρονα, επεκτείνονται έως τις αρχές του χειμώνα οι απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τα εισιτήρια να έχουν γίνει ανάρπαστα. Πλέον, μπορούν να βρεθούν πολύ δύσκολα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ξεχωριστά στην Κάρπαθο –όπου βρίσκεται και ο ίδιος, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος– και στους εκατοντάδες πανέμορφους, αν και όχι τόσο δημοφιλείς, ελληνικούς προορισμούς, για τους οποίους το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν «φωτισθεί» και αναβαθμισθεί τουριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Πριν από μερικά χρόνια, η Ήπειρος ήταν η φτωχότερη περιφέρεια στην Ευρώπη και λέγαμε πόσο δύσκολα διαβιούν οι κάτοικοι. Τώρα, λοιπόν, τα Ιωάννινα, η Αρίστη, το Μέτσοβο, το Πάπιγκο, είναι “καυτοί” προορισμοί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί και όμορφοι εναλλακτικοί προορισμοί, νησιά που κατοικούνται, στη βόρεια, τη νότια Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι εδώ, η Κάρπαθος, έχει ήδη πάρα πολλούς τουρίστες, πολύ κόσμο.

Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς», ανέφερε ο κ. Υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες που συνομίλησε μαζί τους, δηλώνουν ευχαριστημένοι για την αυξημένη τουριστική ροή που παρατηρείται στο νησί από νωρίς, εφέτος.

«Να έλθετε για να παρατηρήσετε τις τιμές στην Κάρπαθο, είναι εξαιρετικές για όλους τους ταξιδιώτες. Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έναν τόσο πανέμορφο προορισμό, όπως η Κάρπαθος. Αποτελεί ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου», σημείωσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε, τέλος, στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, για τις οποίες έχει προβλεφθεί ειδικό εκπτωτικό πάσο για όλους όσοι τις επιλέξουν για τις διακοπές τους.

«Να στηρίξουμε όλη την Ελλάδα. Είναι πατριωτικό μας καθήκον», ολοκλήρωσε.