Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε στους  The Sunday Times, ότι το Χόλιγουντ τον μποϊκοτάρει, καθώς η τελευταία του ταινία “Minamata” δεν έχει λάβει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας στις ΗΠΑ

Πέρυσι, ο Τζόνι Ντεπ έχασε τη δίκη με τον όμιλο που εκδίδει την βρετανική εφημερίδα The Sun, για άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2018, το οποίο ανέφερε ότι είχε επιτεθεί στην πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια της σχέσης τους – χαρακτηρίζοντας τον ως “κακοποιό γυναικών”. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εφημερίδα απέδειξε ότι το περιεχόμενο του άρθρου της ήταν “ουσιαστικά αληθινό” και ο δικαστής διαπίστωσε ότι 12 από τα 14 υποτιθέμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας για τα οποία τον κατηγορούσαν, είχαν συμβεί.

“Minamata”

Στη συνέχεια, η MGM άλλαξε την κυκλοφορία του “Minamata” (επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά έχει αναβληθεί επ′ αόριστον), ενώ ο ηθοποιός αποχώρησε από την τρίτη ταινία του franchise “Fantastic Beasts” μέσω μιας επιστολής στον λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία αναφέρει πως “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μου ζητήθηκε από την Warner Bros. να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως Grindelwald στο Fantastic Beasts και σεβάστηκα και συμφώνησα σε αυτό το αίτημα.”

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Άντριου Λέβιτας είπε από την πλευρά του ότι το κινηματογραφικό στούντιο “θάβει” την ταινία λόγω των νομικών υποθέσεων του Ντεπ, ενώ η MGM ισχυρίστηκε ότι παραμένει στο μελλοντικό της πρόγραμμα, αλλά δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο Ντεπ είπε ότι η ταινία αξίζει να προβληθεί, ανεξάρτητα από τα προσωπικά του θέματα. “Κοιτάξαμε αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια και υποσχεθήκαμε ότι δεν θα εκμεταλλευτούμε την ιστορία τους. Αυτή η ταινία θα ήταν σεβαστή. Πιστεύω ότι διατηρήσαμε την συμφωνία, αλλά αυτοί που ήρθαν αργότερα έπρεπε επίσης να την διατηρήσουν. Ορισμένες ταινίες αγγίζουν τον κόσμο κι αυτό ισχύει για τους ανθρώπους του “Minamata” και όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Κι αυτό ακυρώνεται επειδή… το Χόλιγουντ με μποϊκοτάρει; Έναν άνθρωπο, έναν ηθοποιό, σε μία δυσάρεστη και μπερδεμένη κατάσταση μέσα σε τόσα χρόνια; Πηγαίνω προς τα εκεί όπου πρέπει να πάω και τα κάνω όλα αυτά για να φέρω τα πράγματα στο φως”, πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Να σημειώσουμε πως στο “Minamata”, ο Ντεπ υποδύεται τον διάσημο Αμερικανό φωτορεπόρτερ Γιουτζίν Σμιθ, οι φωτογραφίες του οποίου έγραψαν ιστορία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που συνέγραψε ο ίδιος ο Σμιθ με την Αϊλίν Μιόκο, στο οποίο αφηγείται τα γεγονότα της “Υπόθεσης Μιναμάτα”, όπως τα έζησε.