Ο Τζον Λέτζεντ είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι πλέον στενός φίλος με τον Κάνιε Γουέστ.

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή του ότι η διάσταση απόψεων στην πολιτική αποδείχθηκε μεγάλη για να διατηρήσουν τη φιλία τους τόσο δυνατή μετά από χρόνια δημιουργικής συνεργασίας.

Ο Τζον Λέτζεντ είπε στο podcast «The Axe Files»: «Ο Κάνιε και εγώ δεν είμαστε τόσο φίλοι όσο ήμασταν. Ειλικρινά πιστεύω ότι επειδή διαφωνήσαμε δημόσια για την υποψηφιότητά του για την προεδρία, την υποστήριξη του Τραμπ, δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη φιλία μας».

Ο Γουέστ ήταν ένας από τους παραγωγούς στο ντεμπούτο άλμπουμ του Λέτζεντ το 2004 «Get Lifted» και κυκλοφόρησε τον δίσκο στη δική του εταιρεία GOOD Music. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές.

Ο Τζον Λέτζεντ πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γουέστ για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020: «Δεν ήμουν μόνος σε αυτό, αλλά, ξέρετε, δεν ήταν χαρούμενος για αυτό. Και πραγματικά δεν ήμαστε κοντά από τότε».

Ο μουσικός πρόσθεσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να σέβεται τον Κάνιε Γουέστ και να θαυμάζει την ειλικρίνειά του.

«Πιστεύω ότι ήταν πολύ ανοιχτός όσον αφορά τους αγώνες του με τα θέματα ψυχικής υγείας» συνέχισε ο Λέτζεντ. «Και είναι πολύ αληθινός, ειλικρινά. Οπότε πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γι αυτόν».