Ο Νο1 τενίστας και πρόσφατα απελαθείς από τις αυστραλιανές Αρχές, Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαγοράσει το 80% εταιρείας στη Δανία η οποία εργάζεται για την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει αποκτήσει από το καλοκαίρι του 2020 το 80% των μετοχών στη δανική εταιρεία QuantBioRes. Το ρεπορτάζ στηρίζεται στην δήλωση του CEO της εταιρείας, Ιβάν Λονκάρεβιτς.

Η εταιρεία έχει περίπου 11 ερευνητές σε Δανία, Αυστραλία και Σλοβενία, που αναζητούν φάρμακο κατά του κορονοϊού και όχι εμβόλιο.

Για το θέμα ζητήθηκε μια δήλωση από τον Σέρβο τενίστα αλλά δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

Η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία

Υπενθυμίζεται ότι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα σήμερα Κυριακή να απορρίψει την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης για την απέλασή του. O Σέρβος τενίστας υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την Αυστραλία, χάνοντας το δικαίωμα συμμετοχήςστο Australian Open.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ εξήγησε στα διεθνή μέσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ασκούσε έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Το δικαστήριο θα καταθέσει τους λόγους για την απόρριψη της υπόθεσης του Τζόκοβιτς την κατάλληλη στιγμή.

Το σκεπτικό της απόφασης για την απέλαση

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου έξι ώρες, όπου και παρουσιάστηκαν  οι απόψεις και των δύο πλευρών, με τους δικαστές να παίρνουν ομόφωνα την απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του κορυφαίου αθλητή.

Κεντρικό επιχείρημα των δικηγόρων του Νόλε ήταν ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και αίσθημα.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.