Το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετώπισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (νούμερο 23) στο πλαίσιο της φάσης των «16» και επικράτησε με 6–1, 6–4, ύστερα από ματς διάρκειας περίπου μίας ώρας και 11 λεπτών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» του Όπεν της Βαρκελώνης και πλέον, προετοιμάζεται για την αποψινή «μονομαχία» με τον Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 11), ο οποίος επικράτησε νωρίτερα του Χάουμε Μουνάρ στον ισπανικό «εμφύλιο» με 2–0 σετ (6–3, 6–3), ύστερα από περίπου 71 λεπτά αγώνα.

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4–0 έχοντας «σπάσει» δύο φορές το σερβίς του Ντιμιτρόφ και παρά τις προσπάθειες του αντιπάλου του, έφτασε εύκολα με νέο μπρέικ στο 6–1.

Στο δεύτερο σετ ο Ντιμιτρόφ «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε 1-0, αλλά ο 23άχρονος «απάντησε» και ισοφάρισε σε 1–1.

Ο Βούλγαρος πέρασε μπροστά με 3–2, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 3–3.

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως το 5–4, όμως στο τελευταίο γκέιμ η ποιότητα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έκανε τη διαφορά για το τελικό 6–4 και 2–0 στα σετ.