Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε στο σερβίς του Ίσνερ και προετοιμάζεται για τον σπουδαίο ημιτελικό στο Σινσινάτι, με αντίπαλο τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Τζον Ίσνερ με 2–1 σετ (7–6, 5–7, 6–3 σε 2.5 ώρες) και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τελικό.

Παρά τους δεκαεννέα άσους του 37άχρονου Αμερικανού, ο Έλληνας πρωταθλητής «επιβίωσε», παίρνοντας την πρόκριση με 7–6 (5), 5–7, 6–3, για τα ημιτελικά του Western & Southern Open, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε (20/08, 22:00) τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Στον άλλο ημιτελικό, θα αγωνισθούν οι Κάμερον Νόρι και Μπόρνα Τσόριτς, οι οποίοι πήραν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός διεκδίκησης τίτλου τους Κάρλος Αλκαράθ και Φίλιξ Οζέρ–Αλισίμ.

Πολλή υπομονή, ακόμη περισσότερη ψυχραιμία και πίστη για την πρόκριση, χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Ένα μπρέικ στο όγδοο γκέιμ του τρίτου σετ, ήταν αρκετό, για να τού χαρίσει την πρόκριση.

Μπορεί να μην κατάφερε να πιέσει ουσιαστικά το σερβίς του Ίσνερ, ωστόσο, κατάφερε να είναι σταθερός πίσω από το δικό του σερβίς και παίζοντας καλύτερα από τον Αμερικανό, στο μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα, κατέκτησε δίκαια την πρόκριση.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον 24άχρονο, το ενδέκατο γκέιμ του δευτέρου σετ, εκεί όπου ο Ίσνερ βρήκε μεγάλες μπάλες, ο Στέφανος έπαιξε σχεδόν αποκλειστικά με δεύτερο σερβίς και ευτύχησε να κάνει το μπρέικ (5–6), στέλνοντας το ματς σε decider, λίγες στιγμές αργότερα.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις εννέα αβίαστα λάθη, δημιουργώντας 41 winners, εκ των οποίων οι επτά ήταν άσοι και με 72 / 96 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς, έφθασε στη τρίτη διαδοχική πρόκριση, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πέρυσι, ηττήθηκε στους «4», από τον μετέπειτα πρωταθλητή του θεσμού, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως, μιας και ο φορμαρισμένος –αυτή την εβδομάδα– Ντανίλ Μεντβέντεφ, έχει υπέρ του και τη μακρά προϊστορία. Οι δύο τους, έχουν τεθεί αντιμέτωποι εννέα φορές στα τουρνουά, με τον Ρώσο να μετρά επτά νίκες και τον Τσιτσιπά, δύο.

Θα είναι η πρώτη τους «μάχη», μετά τον ημιτελικό στη Μελβούρνη, πριν από λίγους μήνες, την ώρα που ο Έλληνας πρωταθλητής και νούμερο 4 του ταμπλό στο Σινσινάτι, συνεχίζει να προπορεύεται στη λίστα με τους τενίστες που έχουν πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες στη σεζόν.

Κόντρα στον Ίσνερ, πανηγύρισε τη νίκη υπ’ αριθμόν 45, που τού εξασφάλισε την 4η συμμετοχή σε ημιτελικό Μάστερς, μέσα στο 2022. Συνολικά, θα αγωνιστεί στον 8ο ημιτελικό, την εφετινή σεζόν.