Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον έφτασε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον με το ιδιωτικό του τζετ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ έξω από το δικαστήριο τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα.

 «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» 

Σύμφωνα με το BBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση στο Truth Social, βάλλοντας κατά του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του και αποκαλώντας το δικαστήριο της Ουάσινγκτον, στο οποίο κατευθύνεται, «άδικο χώρο» με «άδικο δικαστή». «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» έγραψε.

Τραμπ: Για «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» κατηγορεί τους Δημοκρατικούς

Για «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» εναντίον του έκανε λόγο ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, κατηγορούμενος για «συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους», παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και παραβίαση εκλογικών δικαιωμάτων.

Με ανάρτηση στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Δημοκρατικό πρόεδρο και αντίπαλό του στις εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν, ότι κρύβεται πίσω από αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία έχοντας εμένα απέναντί τους, διαφορετικά δεν θα προσέφευγαν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», έγραψε.

Διαβάστε ακόμη: