Όπως έχουμε πρώτοι αποκαλύψει, ο Ν. Σταθόπουλος, της BC Partners, που ήδη έχει αποκτήσει μέσω της θυγατρικής της United media, την οποία τρέχει ο Σέρβος εκατομμυριούχος Τσόλακ, Fothnet και Wind, βρίσκεται σε συζητήσεις με καναλάρχες για την απόκτηση όχι ενός αλλά δύο τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας!

Ο Ν. Σταθόπουλος «ψάχνει 2 κανάλια»!

Η αρχή έγινε με τον Ιβάν Σαββίδη και τις συζητήσεις για το Open, μια διαπραγμάτευση που δεν προχώρησε κυρίως λόγω της «εξαφάνισης» Σαββίδη από τα ελληνικά δρώμενα και της φημολογίας για σοβαρά προβλήματα, υγείας ή οικονομικά, που πιθανόν αντιμετωπίζει ο Ρώσος επιχειρηματίας!

Στη συνέχεια ο Ν. Σταθόπουλος, μετά το ναυάγιο με το Open, φέρεται να άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια που διαθέτει δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Οι συζητήσεις την ώρα τούτη έχουν παγώσει καθώς η επιχειρηματική οικογένεια δεν προτίθεται να πωλήσει το 51% των μετοχών των τηλεοπτικών σταθμών αλλά ποσοστά μειοψηφίας.

Την ίδια ώρα ο Ν. Σταθόπουλος συνομίλησε και με άλλους καναλάρχες, αναζητώντας λύση ή λύσεις! Ωστόσο μέχρι στιγμής από δύο ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών συνάντησε επίσης άρνηση να του πουλήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών!

Υπό αυτή την έννοια ο Ν. Σταθόπουλος, ο επονομαζόμενος στην καλή κοινωνία και το διεθνές τζετ σετ ως ο «Πρίγκιπας» των private equity funds, ή θα μείνει έξω από το εγχώριο τηλεοπτικό παιχνίδι ή θα εξαναγκαστεί λόγω συνθηκών, να αποκτήσει μειοψηφικά ποσοστά σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε απλά λόγια να τους χρηματοδοτήσει δωρεάν χωρίς να έχει έλεγχο στο μάνατζμεντ, το πρόγραμμα, τα δελτία ειδήσεων και την πολιτική – και όχι μόνο- γραμμή!