Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι κάνει νέο μοντάζ του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ το οποίο γύρισε για λογαριασμό του HBO με θέμα τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και περιέχει συνεντεύξεις με οπαδούς θεωριών συνομωσίας, ενημέρωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, διάρκειας οκτώ ωρών, που επικεντρώνεται στον αντίκτυπο των επιθέσεων της Αλ Κάιντα και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πόλη της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη ομάδας η οποία προωθεί τη θεωρία συνωμοσίας -που έχει αποδειχθεί λαθεμένη- ότι οι δίδυμοι πύργοι καταστράφηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις, όχι από τα αεροσκάφη που έπεσαν πάνω τους.

Ο Σπάικ Λι τροποποιεί μέρος του ντοκιμαντέρ του για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο σκηνοθέτης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ των Καννών φέτος, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι συμπεριέλαβε τις συνεντεύξεις αυτές στη σειρά όταν το HBO οργάνωσε προβολή του ντοκιμαντέρ για τους δημοσιογράφους, προτού μεταδοθεί.

Το τελευταίο επεισόδιο προγραμματίζεται να προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση την 11η Σεπτεμβρίου, όταν συμπληρώνεται η 20ή επέτειος των επιθέσεων.

«Επιστρέφω στην αίθουσα του μοντάζ και θα επανεξετάσω το όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο του NYC Epicenters 9/11-> 2021 1/2 . Σας ζητώ με σεβασμό να μην εκφέρετε άποψη προτού να δείτε την τελική εκδοχή», ανέφερε ο Σπάικ Λι σε μήνυμά του.