Ο Σπάικ Λι θα σκηνοθετήσει σειρά ντοκιμαντέρ για τον αθλητή και ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα, Κόλιν Κάπερνικ για την ESPN Films.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 ως μέρος της πρώτης συμφωνίας του Κάπερνικ με τη Walt Disney μέσω της εταιρείας παραγωγών της οποίας είναι ιδιοκτήτης, Ra Vision Media, έχει αρχίσει, σύμφωνα με το Variety.

«Ο Κάπερνικ, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ μια πλήρη, σε πρώτο πρόσωπο περιγραφή της πορείας του, συνεργάζεται στενά με τον Λι, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εκτενείς νέες συνεντεύξεις και ένα τεράστιο αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά για να βοηθήσει τον Κάπερνικ να αφηγηθεί την ιστορία του από τη δική του οπτική γωνία» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Ο Κάπερνικ ήταν εκτελεστικός παραγωγός και πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix «Colin in Black & White», η οποία έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming τον περασμένο Οκτώβριο. Με πρωταγωνιστή τον Τζέιντεν Μάικλ ως νεαρό Κάπερνικ, η σειρά εξιστορεί τα χρόνια διαμόρφωσης του αθλητή, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τα εμπόδια της φυλής, της κουλτούρας και της τάξης ως μαύρο παιδί υιοθετημένο από λευκή οικογένεια.

Κορυφαίος παίκτης του NFL

Ο Κάπερνικ ένας από τους κορυφαίους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, έπαιξε για έξι σεζόν στο NFL με τους San Francisco 49ers, οδηγώντας την ομάδα στους αγώνες πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου του Super Bowl XLVII και έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Εξαιτίας της διαμαρτυρίας του Κάπερνικ οι San Francisco 49ers έλυσαν το συμβόλαιο του και καμία από τις 32 ομάδες του πρωταθλήματος δεν θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην είναι σε ομάδα. Το 2017 ο Κάπερνικ έκανε αγωγή κατά της διοργανώτριας αρχής του NFL, κατηγορώντας της ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα ότι είχαν συνεννοηθεί για τον αποκλείσουν. Απέσυρε την αγωγή τον Φεβρουάριο του 2019, αφότου κατέληξε σε συμβιβασμό με την NFL.

Ο Σπάικ Λι θα είναι παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ με την ESPN Films μέσω της εταιρείας του, 40 Acres and a Mule Filmworks. Ο Κόλιν Κάπερνικ θα είναι επίσης παραγωγός μαζί με την δημοσιογράφο του The Atlantic, Τζεμέλε Χιλ.