Ο Λουίς Σουάρες οδηγεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Ουρουγουανός με δύο τέρματα χάρισε στην ομάδα του Σιμεόνε τη νίκη κόντρα στην Έλτσε με 3-1 και απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής στη La Liga , καθώς αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Σοσιεδάδ στο +3 και με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Ο Λουίς Σουάρες, στο 200ο παιχνίδι του στη La Liga, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41’. Συγκεκριμένα, ο Τρίπιερ είδε τη κίνηση του Ουρουγουανού, εκείνος πρόλαβε την έξοδο του Μπαντία και με προβολή έκανε το 1-0 λίγο πριν το τελευταία σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Η Ατλέτικο διεύρυνε το προβάδισμά της στο 58’. Ο Γιανίκ Καράσκο έβγαλε μία τέλεια μπαλιά, ο Λουίς Σουάρες κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 2-0.

Η Έλτσε έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευχέρεια στις στημένες φάσεις. Ο Μορέντε έκανε την ασίστ και άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ έπιασε τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και μείωσε στο 64’ για τους φιλοξενούμενους.

Με αυτό το γκολ, η ομάδα του Αλμιρόν πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το 78ο λεπτό, όταν ο Ντιέγκο Κόστα κατάφερε να κερδίσει πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπαντία για το 3-1 στο 80’.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Λόντι, Σάβιτς,, Τρίπιερ, Ερμόσο, Λεμάρ (65’ Κορέα), Καρασκό (65’ Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε (87’ Φελίπε), Σουάρες (74’ Κοντογκμπιά), Φέλιξ (73’ Ντιέγκο Κόστα)

ΕΛΤΣΕ: Μπαντία, Βερδού, Χοσέμα Σάντσεθ, Μπαραγάν, Μαρκόνε, Φιδέλ, Νουάνκουο (46′ Ριγκόνι), Γκούτι (81’ Νίνο), Χοσάν (46′ Μίνιο), Τετέ Μορέντε, Μπογέ.