Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχόμενου. Έχει καταφέρει να μπει σε mainstream μονοπάτια, να σπάσει τα ταμπού που διέπουν μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ερωτικές ταινίες και να γίνει πολιτισμικό φαινόμενο. Όλα αυτά βέβαια όσον αφορά την επικοινωνία, που εκεί οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στους ανθρώπους που τρέχουν το Pornhub.
Διότι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, φέρνουν σε αρκετά δύσκολη θέση τους ιθύνοντες της ιδιοκτήτριας εταιρείας «MindGeek» που αποτελεί τη μαμά εταιρεία της ιστοσελίδας.
Η αρχή έγινε στις 14 Δεκεμβρίου, όπου μετά από ρεπορτάζ των New York Times, αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία έβγαζε κέρδη από ερωτικά βίντεο που περιείχαν παιδιά, βιασμούς και ιστορίες εκδίκησης. Εταιρείες όπως Visa, Mastercard και Discover αποφάσισαν να διακόψουν τους δεσμούς τους φέροντας το πρώτο πλήγμα. Η ιστοσελίδα αναγκάστηκε να κατεβάσει 10.000.000 βίντεο, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από μη προσδιορισμένες πηγές.
Λίγα 24ώρα αργότερα, ήρθε η στιγμή ν’ ανοίξουν στόματα που γνωρίζουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Πρώην εργαζόμενοι και διαχειριστές κατέθεσαν μήνυση μαζί με 40 γυναίκες πρωταγωνίστριες, ζητώντας 80.000.000 δολάρια για σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση. Τα μοντέλα κατήγγειλαν πως εξαναγκάστηκαν σε βιντεοσκόπηση σκηνών πορνό χωρίς τη συγκατάθεσή τους ενώ οι διαχειριστές και οι εργαζόμενοι πως χρειαζόταν να βλέπουν έως και 1.200 βίντεο την ημέρα με αρρωστημένο περιεχόμενο.
Κουταβάκια να βασανίζονται μέχρι θανάτου, βιασμοί παιδιών και αιμομιξίες ήταν ορισμένα από αυτά, ενώ είχαν την εντολή να βρίσκουν «αστείες δικαιολογίες» για να μην τα αφαιρούν. Είχαν οδηγίες ώστε να είναι πιο ελαστικοί και μάλιστα αρκετές φορές δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους διευθυντές τους, χάνοντας χρόνο ώστε να τα αφαιρέσουν.
Οι διαχειριστές που δεν κατάφερναν να δουν όλα αυτά τα βίντεο απολύονταν, ενώ όσοι έμεναν πάθαιναν συχνές κρίσεις πανικού, εξάντληση και άρχισαν να έχουν σεξουαλικά προβλήματα, είτε όσον αφορά τις επιδόσεις τους, είτε την βιαιότητά τους.