Ο Σιλβέστερ Σταλόνε μίλησε για τον εκλιπόντα γιο του, Σέιτζ, στο νέο ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Sly», στο Netflix.

Ο Σέιτζ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 36 ετών από στεφανιαία νόσο τον Ιούλιο του 2012, έπαιξε τον ρόλο του γιου του Ρόκι Μπαλμπόα, Ρόμπερτ, στην ταινία «Rocky V» του 1990. Στην πλοκή της ταινίας, ο χαρακτήρας του Σέιτζ, ο Ρόμπερτ, ένιωθε παραμελημένος καθώς ο πατέρας του επικεντρωνόταν στην καθοδήγηση του νεαρού πυγμάχου Τόμι Γκαν, τον οποίο υποδυόταν ο Τόμι Μόρισον.

Στο ντοκιμαντέρ, ο 77χρονος ηθοποιός κάνει μια σειρά από προσωπικές αποκαλύψεις, λέγοντας ότι «δυστυχώς», πτυχές της πλοκής του «Rocky V» αντλήθηκαν από την πραγματική σχέση του με τον γιο του.


Ο Σταλόνε, ο οποίος έγραψε το σενάριο της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούσαν επίσης η Τάλια Σάιρ και ο Μπερτ Γιανγκ, δήλωσε ότι κατά τη συγγραφή έβαζε τους χαρακτήρες του σε καταστάσεις που ο ίδιος φιλοδοξούσε να βρεθεί.

Ο ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να πάρω κάτι που στην πραγματικότητα είναι αυτό που θα ήθελα να είχα κάνει στην πραγματική ζωή, αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω. Και έτσι αρκετά συχνά το έκανα θεατρικά, μαγικά… πολλά από αυτά είναι αλήθεια».

Την εποχή της κυκλοφορίας της ταινίας τον Νοέμβριο του 1990, ο Σταλόνε προερχόταν από μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ταινιών στις σειρές «Rocky» και «Rambo».

«Δυστυχώς, βάζεις πράγματα πάνω από την οικογένειά σου», είπε στο ντοκιμαντέρ. «Και οι επιπτώσεις είναι αρκετά ριζικές και καταστροφικές».

Μιλώντας στο People το 1996, ο Σέιτζ αναγνώρισε την πτυχή της τέχνης που μιμείται τη ζωή που απεικονίζεται στο «Rocky V», αναφέροντας μια σκηνή της ταινίας στην οποία τσακώνεται με τον πατέρα του.

«Όταν ούρλιαζα, “Ποτέ δεν αφιέρωσες χρόνο μαζί μου! Ποτέ δεν αφιέρωσες χρόνο στη μητέρα μου”, αυτό ήταν αλήθεια», είπε. «Κοίταζα στο πρόσωπο του πατέρα μου και το έλεγα πραγματικά αυτό».

Ο Σέιτζ είπε ότι «μετά την ταινία, όλα άλλαξαν» με αυτόν και τον πατέρα του προς το καλύτερο. «Έβγαλα πολλά πράγματα από μέσα μου», δήλωσε. «Ξεσπάσαμε σε κλάματα μερικές φορές. Θα κάναμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον».

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα από μια πρεμιέρα του «Rocky V» στην οποία περπάτησε μαζί με τον γιο του στο κόκκινο χαλί.

Υπάρχει μια ατάκα στην ταινία: «Χαίρομαι τόσο πολύ που γεννήθηκε γιατί τώρα μπορώ να ζήσω μέσα από τα μάτια σου», είπε ο Σταλόνε στην πρεμιέρα, όπως φαίνεται στο ντοκιμαντέρ. «Αυτό, νομίζω, είναι αυτό που οι πατέρες αναζητούν στα παιδιά τους. Είναι μια προέκταση, ένα κομμάτι αθανασίας. Όσο είναι ζωντανός, η μνήμη σου θα είναι πάντα ζωντανή, ότι έκανες κάτι σωστό. Θέλω να πω, ελπίζεις γι’ αυτό».

Τον Αύγουστο του 2012, ο Σταλόνε δήλωσε στο «Good Morning America» ότι ήταν «πολύ δύσκολο» να αντιμετωπίσει την απώλεια του γιου του.

«Ο χρόνος, ελπίζω, θα βοηθήσει στην επούλωση και προσπαθείς να το ξεπεράσεις, αλλά είναι απλά κάτι», είπε. «Είναι μια πραγματικότητα της ζωής. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επιστρέψεις και να αρχίσεις να ξαναζείς τη ζωή σου. Διαφορετικά, μπορεί να μπεις σε ένα σπιράλ».

Ο ηθοποιός έχει επίσης, την 27χρονη Σοφία, την 25χρονη Σιστίν και την 21χρονη Σκάρλετ, με τη σύζυγό του Τζένιφερ Φλάβιν. Καθώς και μοιράζεται έναν γιο από τον πρώτο του γάμο.

Διαβάστε ακόμη: