Ο Rupert Murdoch (Ρούπερτ Μέρντοχ) παραιτείται από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και των δύο Fox Corp. και News Corp., ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία.

Η κίνηση θα γίνει επίσημη τον Νοέμβριο. Ο Murdoch , 92 ετών, θα διοριστεί επίτιμος πρόεδρος κάθε εταιρείας.

Ο Lachlan Murdoch, ένας από τους γιους του, θα γίνει μοναδικός πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fox Corp.

«Οι εταιρείες μας έχουν καλή υγεία, όπως και εγώ», είπε ο πρεσβύτερος Murdoch σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – σίγουρα είμαι και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετάσχω σε αυτά. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, τελικά, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Fox Corporation και News Corporation, μετά από μια καριέρα που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 70 χρόνια το 1954, η Fox Corporation και η News Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Rupert Murdoch αποχωρεί από την προεδρία κάθε διοικητικού συμβουλίου με ισχύ από την επερχόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων κάθε εταιρείας στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο κ. Murdoch θα διοριστεί Επίτιμος Πρόεδρος κάθε εταιρείας.

Μετά τις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, ο Lachlan Murdoch θα γίνει ο μοναδικός Πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fox Corporation.

«Εκ μέρους των διοικητικών συμβουλίων της FOX και της News Corp, των ηγετικών ομάδων και όλων των μετόχων που επωφελήθηκαν από τη σκληρή δουλειά του, συγχαίρω τον πατέρα μου για την αξιοσημείωτη 70χρονη καριέρα του», δήλωσε ο Lachlan Murdoch.

«Τον ευχαριστούμε για το όραμά του, το πρωτοποριακό του πνεύμα, τη σταθερή του αποφασιστικότητα και τη διαρκή κληρονομιά που αφήνει στις εταιρείες που ίδρυσε και σε αμέτρητους ανθρώπους που έχει επηρεάσει. Είμαστε ευγνώμονες που θα υπηρετήσει ως Επίτιμος Πρόεδρος και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμες συμβουλές και στις δύο εταιρείες

Διαβάστε ακόμη: