Ο Ρώσος μεγιστάνας φαίνεται πως θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ήλθε σε πλήρη συμφωνία για την αγορά της Γκεζτέπε, σύμφωνα με πληροφορίες των Μέσων της γείτονος χώρας.

Υπενθύμιση πως ο –μέχρι πρότινος «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου–Μεχμέτ Σεπίλ, παραιτήθηκε από την προεδρία πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ακριβώς όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται τα δύο γιοτ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγκυροβολημένα σε τουρκικά λιμάνια· πιο συγκεκριμένα, το υπερπολυτελές «Σολάρις» βρισκόταν μέχρι χθες (04/04) στο Μπόντρουμ της Αλικαρνασσού, όμως η ναυπηγική εταιρεία GPH με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο –όπου έχουν επιβληθεί αυστηρότατες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες– διέταξε την αναχώρησή του.

Αργότερα, γνωστοποιήθηκε πως βρίσκεται στην παραλία Γιαλικαβάκ της Νοτιοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την υπηρεσία δεδομένων Marine Traffic.

Επιπλέον, ο «Εκλίπς» –ακόμη ένα επιβλητικό γιοτ ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου– έφθασε στη Μαρμαρίδα στις 22 Μαρτίου όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ στα μέσα του περασμένου μήνα ο κ. Αμπράμοβιτς ταξίδεψε από τη Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ· ήταν η δεύτερη άμεσα σχετιζόμενη πτήση του σε διάστημα τριών ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων.

Την 29η Μαρτίου, είχε δώσει το «παρών» στις δύο φάσεις ειρηνευτικών συνομιλίων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίες έλαβαν χώρα στην τουρκική πρωτεύουσα πόλη (μίας επίσημης και μίας ανεπίσημης).