Τα μέσα ενημέρωσης του Ντένβερ μετέδωσαν την είδηση του θανάτου του μπασκετμπολίστα, ο οποίος φόρεσε δύο φορές την εμφάνιση των «πράσινων» στην καριέρα του την περίοδο 2018 – 2019, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο.

Έιντριαν Πέιν, Παναθηναϊκός.

Ο Πέιν πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο Ορλάντο σήμερα τα ξημερώματα (09/05) βάσει πληροφοριών από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τις Αρχές να ανακοινώνουν πως ένας άνδρας δολοφονήθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα στην Έγκρετ Σορς Ντράιβ, προάστιο της πόλης της Φλόριντα, δίχως ωστόσο, να γνωστοποιούν δημοσίως το όνομά του.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να έχουν καταλήξει ήδη στον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία.

Η είδηση του θανάτου του Έιντριαν Πέιν αρχικά έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση του παλαίμαχου άσου του ΝΒΑ, Τζάρεντ Σάλιντζερ, ενώ λίγο αργότερα τα τηλεοπτικά δίκτυα του Ντιτρόιτ μετέδωσαν επίσης το θλιβερό γεγονός.

Ο Πέιν φόρεσε τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς (2014 – 2015), των Μινεσότα Τίμπεργουλβς (2015 – 2017) και των Ορλάντο Μάτζικ (2017 – 2018) στο ΝΒΑ, ενώ στο σύντομό του πέρασμα από την Ευρώπη, είχε αγωνιστεί επίσης στη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ, την τουρκική Όρμανσπορ, έπειτα στη λιθουανική Γιουβέντους και τέλος, στην Αλ–Σαντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου βρίσκονται οι Βασίλης Μπρατσιάκος και Ζήσης Σαρικόπουλος, με την οποία πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αυτός είναι ο 29άχρονος που δολοφόνησε τον Έιντριαν Πέιν

Δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Έιντριαν Πέιν.

Για τη δολοφονία του 31άχρονου συνελήφθη ένας 29άχρονος εν ονόματι Λόρενς Ντόριτι (Lawrence Dority), ο οποίος κατηγορείται από τις Αρχές για φόνο πρώτου βαθμού.

Ο Ντόριτι βρισκόταν ακόμη στον τόπο του εγκλήματος όταν έφθασε η αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, ενώ ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς πριν από τη σύλληψή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του Έιντριαν Πέιν, δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δολοφονία του Άντριαν Πέιν

«Στη 01:37 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2022, η Αστυνομία του Όραντζ Κάουντι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο τετράγωνο 2500 του Έγκρετ Σόρς Ντράιβ.

Ένας άνδρας στα 30 του, ο οποίος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε ως ο Έιντριαν Πέιν με ημερομηνία γέννησης την 19η Φεβρουαρίου 1991, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δράστης του πυροβολισμού, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο Λόρενς Ντόριτι με ημερομηνία γέννησης την 17η Φεβρουαρίου 1993, παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί από τους πράκτορες.

Ο Ντόριτι συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κρατητήριο».