Το φως της δημοσιότητας έχει δει μια απίστευτη καταγγελία στις Σέρρες καθώς μαθητής φέρεται να αποβλήθηκε επειδή ζωγράφισε τον ήλιο του «ΠΑΣΟΚ». Την καταγγελία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook o Πασχάλης Τόσιος, στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. Σερρών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τόσιου, καθηγήτρια εικαστικών απέβαλε και έσκισε την ζωγραφιά μαθητή γυμνασίου διότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος των καλλιτεχνικών ζωγράφισε τον ήλιο, αλλά με πράσινο χρώμα.

Η ανάρτηση του Πασχάλη Τόσιου

«Μαθητής της Β’ γυμνασίου στο μάθημα των καλλιτεχνικών σε εργασία ζωγράφισε τον ήλιο πράσινο. Σε ερώτηση της καθηγήτριας του γιατί χρωμάτισε τον ήλιο πράσινο, της απάντησε πως είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η απάντηση έγινε αφορμή να αποβληθεί από την καθηγήτρια του. Η συμπεριφορά της καθηγήτριας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Το περιστατικό συνέβη στο Γυμνάσιο της Σκοτούσσας. Υ.Γ Φαίνεται πως ήλιος του ΠΑΣΟΚ ακόμη κάποιους τους τρομάζει», ανέφερε το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. Σερρών, Πασχάλης Τόσιος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Τι απαντά ο γυμνασιάρχης 

«Ως όφειλε η καθηγήτρια πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν μέσα στην αίθουσα σύμβολα πολιτικών κομμάτων. Δεν τον απέβαλε ενώ ο μαθητής συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της. Τα περιστατικά έγιναν σε δύο διαφορετικά τμήματα. Πως συνενώθηκαν, δεν ξέρω τι να πω. Είναι fake news καθαρό. Η καθηγήτρια θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Δικαίωμα της είναι φυσικά. Έχει και την έγκριση του προϊσταμένου. Ο κύριος αυτός έχει απασχολήσει και το δήμο και έχει αγωγές και από το δήμο Ηράκλειας» απάντησε ο Γυμνασιάρχης κ. Εμμανουηλίδης.

Τι απαντά ο Πασχάλης Τόσιος

«Ο γυμνασιάρχης του γυμνασίου Σκοτούσσας επιβεβαιώνει το γεγονός. Μάλιστα στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την καθηγήτρια αναφέρει, ως όφειλε πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν οι μαθητές σύμβολα πολιτικών κομμάτων».

Δεν αναφέρει φυσικά ότι η καθηγήτρια την έσκισε. Λέει και άλλα αναληθή και συκοφαντικά σε βάρος μου ,τα οποία στο δικό του πνεύμα πράγματι θα έχρηζαν διευθέτησης δια της νομικής οδού. Στην προσπάθεια να διαψεύσει επιβεβαιώνει το κλίμα αυταρχισμού και τα φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στην μαθητική έκφραση που στην προκειμένη αποτυπώθηκε στον πράσινο ήλιο .

Ευτυχώς στα μάτια των παιδιών κρινόμαστε όλοι και πρέπει να είμαστε πρότυπο της υπεράσπισης των ιδεών ,όχι της συγκάλυψης , πολλώ δε μάλλον όταν αυτό γίνεται για να δοθούν τα διαπιστευτήρια πολιτικής νομιμοφροσύνης» αναφέρει ο κ. Τόσιος.

https://www.youtube.com/watch?v=jg09lvzMGaQ&t=311s&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.