Συνάντηση για το Ουκρανικό είχαν χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν στο Κρεμλίνο, την ώρα που η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώνεται και δεν διαφαίνεται διπλωματική διέξοδος.

Η συνάντηση σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ παγκοσμίως αλλά και τα social media.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε το ταξίδι-αστραπή στο Κρεμλίνο για να προσπαθήσει να «χαλαρώσει» την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για ώρες, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν κάπου.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος για συμβιβασμό και ότι θα εξετάσει τις προτάσεις που υπέβαλε ο Μακρόν στις συνομιλίες της Δευτέρας. Αλλά ο Πούτιν εξακολουθεί να κατηγορεί τη Δύση για την αύξηση των εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία.

Εκτός του ζητήματος όμως που «έπεσε στο τραπέζι» σημείο σχολίων ήταν και…το ίδιο το τραπέζι στο οποίο έκατσαν και συζήτησαν οι δυο τους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο κρίσιμο τετ-α-τετ του με τον Γάλλο πρόεδρο, τον πρώτο ουσιαστικά κορυφαίο πολιτικό της Δύσης που επισκέπτεται τη Μόσχα μετά την έναρξη της κρίσης, ένα… κωμικά μακρύ τραπέζι, το οποίο σύμφωνα με την Daily Mail υπολογίζεται να είχε μήκος περίπου τρία μέτρα.

Ο Πούτιν έβαλε τον Μακρόν...7 μέτρα μακριά για να συνομιλήσουν - Πώς το σχολίασε το twitter

Η φωτογραφία έγινε viral στο twitter και συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων ενώ δεν έλειψε και η διακωμώδηση, με κάθε τρόπο, του τραπεζιού.

Πολλοί ήτανοι χρήστες που ερμήνευσαν το σκηνικό της συνάντησης των δύο ηγετών ως «τρολάρισμα» από τη μεριά του Πούτιν, που θα ανάγκαζε με αυτόν τον τρόπο τον Μακρόν να μεταδώσει… κραυγάζοντας τα σημαντικά διπλωματικά μηνύματα που έφερνε στο τραπέζι.

Άλλοι «είδαν» το μακρύ τραπέζι ως σύμβολο του «χάσματος» που χωρίζει τους δύο ηγέτες.

Ανάλογες αποστάσεις πάντως τηρήθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πούτιν έβαλε τον Μακρόν...7 μέτρα μακριά για να συνομιλήσουν - Πώς το σχολίασε το twitter