H σεζόν της Super League μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ο Άρης να είναι τρίτος, θέση που του δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο σήμερα, αλλά υπάρχει ακόμη ο δεύτερος γύρος των πλέι-οφ.

Συν το γεγονός ότι εκκρεμεί από το CAS η τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση «Ντουρμισάι» που θα κρίνει αν γλυτώσουν ή όχι το μεταγραφικό ban οι “κιτρινοι”…

Το αφεντικό του Άρη όμως, ο Θόδωρος Καρυπίδης, έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες του κινήσεις για την στέλεχωση του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Και έχει ήδη deal done με τον Μάρβιν Πίρσμαν, το συμβόλαιου του οποίου τελειώνει τον Ιούνιο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 31χρονος Βέλγος, αναμφισβήτητα μέσα στο top 3 των αριστερών μπακ του εφετινού πρωταθλήματος, αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Καρυπίδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Τότε, ο Χριστοβασίλης είχε αρνηθεί προσφορά 300.000 ευρώ, με τον Καρυπίδη να επιστρέφει τον περασμένο Γενάρη, κάνοντας νέα πρόταση 80.000 ευρώ.

Προφανώς θέλοντας να πιέσει και να εκμεταλλευτεί πως ο Πίρσμαν είχε ήδη μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε…

Δεύτερο “όχι” από τον Χριστοβασίλη, ο Καρυπίδης πήρε… ανάποδες, υποσχέθηκε στον… εαυτό του ότι δεν θα κάνει ποτέ δουλειά μαζί του αλλά συγχρόνως έκλεισε τον Πίρσμαν για το καλοκαίρι!

Ναι, ο πρώην μπακ της Χάποελ Τελ Αβίβ, με τις 500.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, όχι μόνο έχει συμφωνήσει σε όλα αλλά όπως λένε στην πιάτσα έχει ήδη υπογράψει στον Άρη! Με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 180.000 ευρώ συν τα μπόνους.

Κάτι το οποίο… επιβεβαιώθηκε σχετικά πρόσφατα από… τρίτο! Ο Πίρσμαν μπήκε στο “μάτι” του Γιοβάνοβιτς, άνθρωπος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού βολιδοσκόπησε την μανατζερική πλευρά του Βέλγου μπακ, από την οποία όμως, ουσιαστικά άκουσαν πως πλέον δεσμεύεται με τον Άρη!

Η πρόταση του Καρυπίδη σε Λοντίγκιν, η πίστωση χρόνου που ζήτησε ο Ρώσος και το “πράσινο” του Μπούργος

Κι από τον Πίρσμαν στον συμπαίκτη του στον ΠΑΣ Γιάννινα, Γιούρι Λοντίγκιν. Οι δύο τους μπορεί και την επόμενη σεζόν (2022–23) να είναι συμπαίκτες, σε άλλη βέβαια ομάδα.

Αυτό θα συμβεί αν ο διεθνής Ρώσος κίπερ αποδεχθεί την προσφορά που του έχει ήδη καταθέσει ο Καρυπίδης!

Ο 31χρονος Λοντίγκιν μένει κι αυτός ελεύθερος το καλοκαίρι, ο Χριστοβασίλης δεν μπορεί να του καλύψει τις απαιτήσεις του (ψάχνει μίνιμουμ 300 χιλιάρικα ετήσιες αποδοχές) και το αφεντικό του Άρη ήδη τον πλησίασε.

Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων και την ενημέρωση που έχουν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του Άρη, είναι πολύ πιθανό ο Λοντίγκιν να αποτελεί τον βασικό κίπερ του από τον Ιούλιο.

Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να έχει και την… έγκριση του κόουτς Χέρμαν Μπούργος (παλαίμαχος σπουδαίος πορτιέρε, ο Αργεντινός).

Η προσφορά του Καρυπίδη στον Λοντίγκιν πλησιάζει με κάποια εφικτά μπόνους συμμετοχών, τις 240.000 ευρώ ετησίως. Με τον Ρώσο να το έχει αφήσει ανοικτό, να δείχνει θετικός αλλά και να θέλει λίγο χρόνο (μέχρι τον Ιούνιο) για να απαντήσει, ζυγίζοντας και προσφορές που περιμένει να του πάνε από το εξωτερικό…

Φεύγουν το καλοκαίρι Κουέστα, Ντένις απο τον Άρη, αμφίβολος και ο τρίτος κίπερ (Σιαμπάνης), στόχος ο Χουτεσιώτης που έχει κι άλλους “μνηστήρες”

Ο Άρης στο εφετινό ρόστερ του έχει τρεις τερματοφύλακες: Κουέστα, Σιαμπάνη, Ντένις. Το συμβόλαιο του Ισπανού βέβαια τελειώνει και δεν υπάρχει πρόθεση για να ανανεωθεί.

Των άλλων δύο πάντως είναι μέχρι το 2023 αλλά δεδομένα του Βραζιλιάνου (που ήρθε πέρυσι για βασικός αλλά απογοήτευσε και στην πορεία έγινε τρίτος) θα διακοπεί.

Αυτό, σε… απλή μετάφραση, σημαίνει πως ο Άρης το ερχόμενο καλοκαίρι θα κινηθεί εκτός από τον Λοντίγκιν και για την απόκτηση δεύτερου τερματοφύλακα!

Ήδη ο βασικός στόχος είναι ο Χουτεσιώτης, που κάνει μία σπουδαία (πολύ σταθερός κι αξιόπιστος) σεζόν στον Ιωνικό.

Το συμβόλαιο του Χουτεσιώτη με την ομάδα της Νίκαιας είναι μονοετές και πολύ δύσκολα θα μείνει / θα το ανανεώσει. Είναι, βλέπετε και οι μνηστήρες αρκετοί.

Και κάπου εδώ έρχεται και… κολλάει ο Άρης, με τον Καρυπίδη να έχει σε εκτίμηση τον Χουτεσιώτη και να ετοιμάζει την κίνησή του.

Θα πρέπει βέβαια να τον πείσει πως θα… ξεκινήσει ως δεύτερος και να ξεπεράσει πως με τον Λοντίγκιν -ήταν ο λόγος που έφυγε από τον ΠΑΣ- μπορεί να ξαναβρεθούν στον Άρη!

Ο… περιζήτητος Κουλούρης δουλεύεται για το εξωτερικό και ο Σπανός τον κοστολογεί με πάνω από 1.000.000 ευρώ

Ο Ευθύμης Κουλούρης μπορεί να ξεκίνησε στην επιστροφή του στη Super League κάπως μουδιασμένα, παρασυρόμενος κι από το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο του Ατρόμητου, αλλά όταν πήρε μπροστά και αποκατέστησε την σχέση του με τα… αντίπαλα δίχτυα, δεν σταμάτησε να σκοράρει.

Στον Ατρόμητο, ο Κουλούρης μετράει 29 ματς (τα 4 στα πλει-άουτ), με απολογισμό 13 γκολ και 2 ασίστ. Συγχρόνως, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια επέστρεψε και στην Εθνική Ελλάδας ενώ ήδη ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ασχολούνται μαζί του. Κοινώς ξαναγυάλισε το όνομά του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πάμε τώρα και στο παρασύνθημα: ο Κουλούρης έχει μακράν το υψηλότερο συμβόλαιο στον Ατρόμητο (220.000 ευρώ), το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2023. Μπάι άουτ δεν υπάρχει σε αυτό, δηλαδή με συγκεκριμένο ποσό να μπορεί να το εξαγοράσει.

Ο agent Bασίλης Παναγιώτακης που τον… πήρε από την Rogon του Πολ Κουτσολιάκου, ήταν αυτός που του έκανε ένα σούπερ deal συμβιβασμού / αποζημίωσης από την Τουλούζ (στην οποία ο Κουλούρης “καθάριζε” κοντά στις 530.000) και έμεινε ελεύθερος.

Αυτός τον… πήγε και στον Ατρόμητο, παρότι του είχε κι άλλες προτάσεις.

Ήταν όμως και επιθυμία του διεθνούς σέντερ φορ η επιστροφή του στην ομάδα που απογείωσε την καριέρα του.

Ήδη έχει γραφτεί και χωρίς να έχει διαψευστεί πως ο Κουλούρης απασχολεί -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- εν όψει μεταγραφικού καλοκαιριού Άρη, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ.

Μόνο που ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος και οι απαιτήσεις του Σπανού (Ατρόμητος) είναι plus 1.000.000 ευρώ.

Τουλάχιστον για ομάδα του εξωτερικού ξεκινάει από το 1,2 εκατομμύρια, το αφεντικό.

Και προφανώς για να έχει βάλει αυτή την τιμή στο καρτελάκι του Κουλούρη έχει ενδείξεις πως μπορεί να την πιάσει. Ίδωμεν…