Ένας άντρας στο Μέιν ανακάλυψε πρόσφατα έναν πίνακα στην ντουλάπα του σπιτιού που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος αποδίδεται στον Πάμπλο Πικάσο.

40 x 40 εκατοστά

Πρόκειται για έναν πίνακα του 1919 με μέγεθος 40 x 40 εκατοστά, ο οποίος πουλήθηκε το περασμένο Σάββατο σε δημοπρασία στο Amesbury της Μασαχουσέτης για 150.000 δολάρια, αφού παρέμεινε επί 50 χρόνια στην ντουλάπα του σπιτιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σπίτι βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειας από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 και άνηκε στην θεία του πατέρα του, η οποία όπως φαίνεται ήταν λάτρης της τέχνης, καθώς στην ντουλάπα βρέθηκε επίσης μια σπάνια συλλογή από βιβλία και άλλα έργα τέχνης.

Όσον αφορά τον πίνακα, ονομάζεται «Le Tricorne» και πιστεύεται ότι είναι μακέτα, δηλαδή προσχέδιο του ομώνυμου έργου του Πικάσο που επί του παρόντος εκτίθεται στο μουσείο New York Historical Society, της Νέας Υόρκης.

Ο ιδιοκτήτης του πίνακα, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι τόσο η θεία του όσο και η προγιαγιά του σπούδασαν στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1920 και συνέλεξαν σπουδαία αντικείμενα από τα ταξίδια τους. “Έζησαν μια ενδιαφέρουσα ζωή και έκαναν ασυνήθιστα ταξίδια, τα οποία χρηματοδοτούσε ο θείος τους, ο οποίος είχε ελαιοτριβεία στο Μέιν”, είπε ο ιδιοκτήτης του πίνακα.