Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στον… αφρό μετά τη σπουδαία νίκη που πήρε στο Αγρίνιο, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 του Παναιτωλικού. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε βαθμολογική ανάσα, αφού ξέφυγε αρκετούς βαθμούς από την επικίνδυνή ζώνη. Την ίδια ώρα οι Αγρινιώτες παραμένουν στο +2 από την προτελευταία Λαμία, η οποία όμως έχει τρία ματς λιγότερα.

Τα πρώτα 10’ λεπτά του αγώνα κύλησαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την κυριαρχία και την κατοχή, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου πίεζαν συνεχώς τους φιλοξενούμενους, με το γκολ να έρχεται στο 16’ όταν ο Αριγίμπι σκόραρε μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ μετά από ασίστ του Καρέλη (1-0).

Στο 30’ ο Αριγίμπι χτύπησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Στο 43’ ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Παμλίδη να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η κεφαλιά του Μπαρμπόσα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Τσότσαλιτς στο 52’ να ανατρέπει τον Παμλίδη και ο διαιτητής να δείχνει άσπρη βούλα. Στο 54’ ο Κρίζμαν εκτελεί και φέρνει το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1. Στην συνέχεια του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς και έδειχναν τα δόντια τους και το δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Στο 84’ ο Κάργας με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του και η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που παρέμεινε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Παναιτωλικός (Tραϊανός Δέλλας): Κνετ (Μελίσσας 46′), Περέιρα, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Τζανακάκης, Τσιγγάρας (Ντάλσιο 82′), Ταχάρ (Μάζουρεκ 68′), Ντίας, Μπαρμπόσα (Βέργος 74′), Αριγίμπι (Ντουάρτε 74′), Καρέλης

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεζ, Κάστρο (Λιάσος 46′), Καρτάλης (Εραμούσμπε), Νάουμετς (Μπρένερ 37′), Παμλίδης (Μιλιντσεάνου 82′), Λεό (Κρίζμαν 46′)