Ο 77χρονος Νοτιοκορεάτης, ο οποίος υποδύεται τον Oh II-nam, γνωστό και ως παίκτης 001 κέρδισε ανάμεσα σε πολλά ονόματα τον τίτλο του καλύτερου Β’ ανδρικού ρόλου. Η νίκη του ανακοινώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά χωρίς ομιλίες.

Το Squid Game, που δημιουργήθηκε από τον Hwang Dong-hyuk, αποτελεί μια δυστοπική σειρά στην οποία οι διαγωνιζόμενοι καταχρεωμένοι και απεγνωσμένοι οδηγούνται στο να παίζουν θανατηφόρα παιχνίδια με σκοπό να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η σειρά αποτέλεσε παγκόσμιο φαινόμενο προκαλώντας πολύ έντονο ενδιαφέρον από το κοινό. Τον Οκτώβριο του 2021, το Netflix ανακοίνωσε ότι η σειρά έγινε η «δημοφιλέστερη που κυκλοφόρησε ποτέ» μετά το ντεμπούτο της στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο O Yeong-su είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι η ζωή του έχει αλλάξει σημαντικά από τότε που εμφανίστηκε στη σειρά.

«Νιώθω σαν να είμαι στον αέρα. Οπότε προσπαθώ να ηρεμήσω τον εαυτό μου και να μπορέσω να συγκρατηθώ», είπε και πρόσθεσε: «Όταν πηγαίνω σε καφετέριες ή άλλα μέρη, αποκτώ αυτοπεποίθηση αλλά το να είσαι διάσημος ηθοποιός είναι επίσης δύσκολο».