“Catastrofa”…πραγματική για τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΣ!
Ο διεθνής 22χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ διέλυσε το γόνατό του (ολική ρήξη σε πρόσθιο χιαστό και ρήξη έσω μηνίσκου, κάκωση στον πλάγιο σύνδεσμο), θα επιστρέψει στην δράση σε διάστημα από 6 μέχρι 7,5 μήνες και ο “δικέφαλος” μένει για το φίνις της σεζόν με τρεις (3) στόπερ. Από τους οποίους ο ένας θέλει την… διαχείρισή του και ο άλλος έχει αποδειχθεί πολύ…σοφτ!
Ινγκανσον – Κρέσπο – Μιχάϊ είναι οι σέντερ μπακ που έχουν απομείνει στον Λουτσέσκου. Στο ρόστερ υπάρχει βέβαια και ο Βαρέλα αλλά έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός ομάδας και  άπαντες περίμεναν το φινάλε της σεζόν που λήγει και το συμβόλαιό του για το τυπικό “αντίο”/”άδειασε μας την γωνιά”. Τώρα για να επιστρέψει και να υπολογίζεται θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να ξεμείνει με … δυο στόπερ.
Ο γέρο – Κρέσπο είχε ξανά – κερδίσει την θέση του βασικού δίπλα στον ηγετικό Ινγκανσον, μάλιστα μέσα στο 2022 … έστειλε τον Μιχαηλίδη 3ο στην σχετική ιεραρχία. Μόνο που ο Ισπανός αποδεδειγμένα πλέον δεν αντέχει τα σερί ματς, χρειάζεται διαχείριση/ροτέϊσον αφού βγάζει μια ευπάθεια στους μυϊκούς τραυματισμούς.
Αναπληρωματικός  ξέμεινε ο Μιχαϊ, σε μια σεζόν που κι αυτός επέστρεψε προσεκτικά απο… χιαστούς. Έχει πάρει κάποιες συμμετοχές και ως βασικός αλλά ο Λουτσέσκου δεν τον πολυ-εμπιστευόταν.
Για αυτό άλλωστε ήταν να φύγει δανεικός τον Γενάρη, προκειμένου να πήγαινε κάπου να έπαιζε και να αποκτούσε ρυθμό μέχρι τον Ιούνιο. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, όπως αποδεικνύεται πλέον μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μιχαηλίδη, που ο Μιχάι έμεινε…

Η εσωτερική μεταγραφή στόπερ για ΠΑΟΚ και το παράθυρο για μεταγραφή “αντι-Μιχαηλίδη” από Ρωσσία/Ουκρανία

Η σεζόν μπορεί να μπήκε στην τελική ευθεία αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη πολλά ματς να δώσει για να την βγάλει μόνο με τρία σέντερ μπακ. Σίγουρα  έχει ακόμη 9 ματς πλέι οφ, την ευρωπαϊκή ρεβάνς με την Γάνδη και τους δυο ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Σύνολο 12 παιχνίδια, τα οποία κάλλιστα μπορούν να γίνουν 14 (αν αποκλείσει την ερχόμενη Πέμπτη την βελγική ομάδα) αλλά και 15 εφόσον οι “ασπρόμαυροι” προκριθούν στον Τελικό του Κυπέλλου!
Με εισήγηση Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε στην πρώτη ομάδα από τον ΠΑΟΚ Β ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης! Χανιώτης, γεννημένος το 2003, διεθνής με την Εθνική Κ19, αριστεροπόδαρος (όπως ο Μιχαηλίδης) στόπερ κι αυτός. Μάλιστα είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ και θα βρεθεί στην Γάνδη…
Η στήλη βέβαια δεν είναι για να αναφέρει τα… γνωστά και τετριμμένα αλλά για να κάνει αποκαλύψεις! Έτσι ,λοιπόν, ενημερωθήκαμε Δευτεριάτικα από την ελληνική πιάτσα agents πως ο ΠΑΟΚ υπό προϋποθέσεις είναι πολύ πιθανό να μιμηθεί την ΑΕΚ και να φέρει τον δικό του… Κριχόβιακ.
Δηλαδή να εκμεταλευτεί το μεταγραφικό παράθυρο που έχει ανοίξει η ΦΙΦΑ λόγω της εισβολής της Ρωσσίας στην Ουκρανία, για ξένους παίκτες που αγωνίζονται στα δυο πρωταθλήματα (το ρωσικό συνεχίζεται, το ουκρανικό έχει φυσικά διακοπεί) και μπορούν μονομερώς να καταγγείλουν τα συμβόλαια τους και μέχρι 30 Ιουνίου να πάνε και να παίξουν αλλού!

Δυο παιδιά του Μπότο από την Σαχτάρ στην λίστα του και η προϋπόθεση της ευρωπαϊκης πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Διαθέτει αθλητικό διευθυντή που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν τεχνικός διευθυντής στην Σαχτάρ του Ντόνεσκ και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις δυο αγορές, πρόσωπα και καταστάσεις εκεί. Αναφέρομαι φυσικά στον Ζοσέ Μπότο…
Με σφραγίδα Μπότο η Σαχτάρ τα δυο προηγούμενα καλοκαίρι απέκτησε ισάριθμους Βραζιλιάνους στόπερ. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο πλήρωσε 12.000.000 ευρώ στην Σασουόλο και έκανε δικό της τον 26χρονο Μάρλον, που πρόλαβε και μέτρησε  22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Σαχτάρ πριν τους…διακόψει ο πόλεμος…
 
Και πριν απο 2 χρόνια, είχε πάρει απο την δεύτερη ομάδα της Παλμέϊρας, με αγορά 4.000.000 ευρώ, τον 22χρονο Βιτάο. Αυτός αποτέλεσε και σκάουτινγκ Μπότο στην Σαχτάρ, με την οποία φέτος πρόλαβε και έκανε 15 συμμετοχές.
Βιτάο και Μάρλο (με αυτή την σειρά) είναι δυο περιπτώσεις (“παιδιά” του Μπότο στην Σαχτάρ) που μπορεί να απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ ως προσθήκη 3μηνης διάρκειας, για να καλυφτεί το πρόβλημα στα σέντερ μπακ. Φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί αφού υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις κι από την Ρωσία.
Θυμίζω πως το συγκεκριμένο μεταγραφικό παράθυρο θα μείνει ανοικτό μέχρι 7 Απριλίου, δεν χρειάζεται καν η συμφωνία  της ομάδας που ανήκουν αφού και μονομερώς μπορεί να γίνει η προσωρινή λύση και ο 3μηνος δανεισμός.
Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ πάντως για να κινηθεί για στόπερ απο Ρωσσία – Ουκρανία θα πρέπει βασικά να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ…

Το σούπερ συμβόλαιο που προσφέρει η ομάδα του Γιώργου Δώνη στον Χατζηγιοβάνη για να πάει Σαουδική Αραβία

 
Ο Γιώργος Δώνης τα πάει περίφημα στην Σαουδική Αραβία, στην τρίτη του θητεία στο πρωτάθλημα εκεί. Ανέλαβε την Al Fateh ουσιαστικά στην ζώνη του υποβιβασμού κι από την 14η θέση την έχει ανεβάσει στην 6η. Κτίζοντας ένα αήττητο σερί 4 αγωνιστικών, με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Στο συμβόλαιο του κόουτς Δώνη με την Al Fateh προβλέπεται η αυτόματη ανανεωσή του για την νέα σεζόν εφόσον σωθεί η ομάδα/παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό πλέον είναι το πιθανότερο, με τον Δώνη να είναι στους 31 βαθμούς, 7 περισσότερους από την Al Ettifaq του Μαρίνου Ουζουνίδη που είναι τρίτη από το τέλος με 24. Κι απομένουν μόλις 6 αγωνιστικές ακόμη…
Ο κόουτς Δώνης πάντως ήδη κάνει και τα πλάνα του για την νέα σεζόν. Και δεδομένα κοιτάει/έχει προσεγγίσει παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν μάλιστα γραφτεί διάφορα ονόματα αλλά η στήλη έμαθε τον μεγάλο στόχο/πόθο του Έλληνα κόουτς, τον οποίο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να τον κάνει δικό του!
Πρόκειται για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, με τον οποίο ο Δώνης συνεργάστηκε δυο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο, δεν υπήρξε συμφωνία για ανανέωση, ούτε κάποια κίνηση/ ένδειξη από τους “πράσινους” για να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Χατζηγιοβάνης ουσιαστικά είναι στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό, για την ακρίβεια είναι στους τελευταίους μήνες του στην ομάδα, με τον ατζέντη του Πασχάλη Τουντούρη να δέχεται και να εξετάζει υποψηφιότητες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του…
Κάπου εδώ έρχεται ο Δώνης και η Al Fateh, που μπορούν να τους προσφέρουν ένα δελεαστικό συμβόλαιο, με αποδοχές που δεν πρόκειται να βρει πουθενά αλλού. Μάλιστα περί των προθέσεων των Σαουδαράβων η πλευρά Χατζηγιοβάνη έχει ενημερωθεί σχετικώς. Είναι ακόμη νωρίς βέβαια, θα πρέπει να πείσει και τον παίκτη ο Δώνης, αλλά την βλέπω σαν αρκετή πιθανή προοπτική. Να ντιλάρουν…