Ο ΠΑΟΚ μπορεί από απόψε να περιμένει τον αντίπαλό του για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέτριψε τη Λαμία με 5-2 μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία τα βρήκε δύσκολα για μια ώρα απέναντι στην εξαιρετική Λαμία, αλλά σοβαρεύτηκε στο τελευταίο μισάωρο, πέτυχε τρία γκολ και είναι έτοιμη για την τετράδα της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε εντυπωσιακό ρυθμό με πολλά γκολ και με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 6’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, όταν ο Ροντρίγκο έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και ο Τζόλης έκανε το 1-0 με κεφαλιά από κοντά.

Η Λαμία βγήκε στην επίθεση και απείλησε στο 10’ ο Αραμπούλι έκανε ωραίο βολέ από την περιοχή και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ, για να έρθει το γκολ ένα λεπτό αργότερα στο 11’. Ο Αντέτζο ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με εντυπωσιακό γυριστό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο 16’ με ωραίο πλασέ του Σβαμπ να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ. Η Λαμία δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να αντιδράσει και σε αυτό το γκολ με τον Μπεχαράνο στο 24’ όταν με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πίτι έκανε το 2-2. Το γκολ ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ, καθώς η φάση ήταν οριακή, αλλά εν τέλει μετρήθηκε κανονικά.

Ο Δικέφαλος συνέχιζε να πιέζει και να κρατάει μπάλα, όταν στο 29’ ο Σβιντέρσκι σκόραρε από κοντά, αλλά με το γκολ να μη μετράει καθώς είχε προηγηθεί φάουλ που έκανε ο Σβαμπ στον Αντέτζο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε. Οι φιλοξενούμενοι στέκονταν καλά στο γήπεδο και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους να φτιάξουν φάσεις, δείχνοντας ότι αν έχουν και την τύχη μαζί τους, μπορεί να πάρουν και ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά το 65’ ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε, φόρτσαρε και καθάρισε την πρόκριση. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η είσοδος του Κρμέντσικ στο ματς.

Στο 67’ μετά από σέντρα του Ζίφκοβιτς, ο Κρμέντσικ βρίσκει ίσα ίσα την μπάλα που πηγαίνει στο δεξί δοκάρι, αλλά ο Τζόλης πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 3-2. Στο 82’ ο Ροντρίγκο με φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο για το 4-2, ενώ στο 88’ ο Κρμέντσικ βρήκε τον χώρο και έκανε ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής για να διαμορφώσει το τελικό 5-2.

Ο Βάτσιος δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει και δεν υπέπεσε σε σοβαρό λάθος. Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από αυτόν αναφορικά με τον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ θεωρούν πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Σφιντέρσκι στο 29’.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (66’ Ελ Καντουρί), Ουάρντα (80’ Καγκάβα), Τζόλης (90’ Νινούα), Α. Ζίβκοβιτς (80’ Μουργκ), Σβιντέρσκι (66’ Κρμέντσικ).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (90’ Βλαχομήτρος), Γκούγκα (69’ Ασίγκμπα), Πίτι (68’ Βασιλακάκης, 77’ Κωστίκας), Γκαζαριάν (89’ Τζέιμς), Αραμπούλι.