Eδώ ο Ουάρντα, εκεί ο Ουάρντα, που θα παίζει μετά το καλοκαίρι ο Ουάρντα; Ένα καλό ερώτημα αφού μένει ελεύθερος και για πρώτη φορά δεν θα έχει…λόγο ο ΠΑΟΚ στην οποιαδήποτε εντός Ελλάδας ενδεχόμενη μετακίνησή του.
Ο διεθνής Αιγύπτιος επιθετικός όντως έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε γράφτηκε. Όπως και σε άλλες ομάδες. Τουλάχιστον μάλιστα μια της ελληνικής Big 5 όχι μόνο την απασχολεί σοβαρά αλλά έχει κάνει και…κουβέντες μαζί του!
Ο λόγος για τον Άρη, με τον Θόδωρο Καρυπίδη και στο παρελθόν να προσπαθεί να πάει τον Ουάρντα στο Χαριλάου αλλά τότε ο παίκτης δεν μπόρεσε να αποδεσμευτεί από τον ΠΑΟΚ ή να τους πείσει να τον αφήναν για να πήγαινε στον “αιώνιο” αντίπαλο τους…
Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά ως προς αυτό(ελεύθερος γαρ) αλλά και πάλι μπαίνει ένας αστερίσκος, εκτός από το οικονομικό. Να κερδίσει ο Άρης την υπόθεση Ντουρμισάι στο CAS, να μην φάει τελικά ban ώστε να μπορέσει να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι. Μια απόφαση που ο Καρυπίδης την περιμένει από την… Παρασκευή (28/4) να βγει και αισιοδοξεί πως θα είναι θετική.
Πάμε και στο παρασύνθημα: ο Καρυπίδης έχει μιλήσει με τον Ουάρντα, έχει κάνει ήδη την προσφορά του αλλά ο παίκτης δεν έχει κλείσει και με αυτά που ζητάει δεν πρόκειται εύκολα να βρει ομάδα. Τουλάχιστον όχι τον Άρη, που την νέα σεζόν θα μειώσει και το μπάτζετ του μάλλον θεαματικά.
Έμαθα, λοιπόν, πως οι απαιτήσεις του Ουάρντα ξεκινάνε από τις 400.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές ενώ ο Άρης  δεν πρόκειται καν να προσεγγίσει με την προσφορά του την 300άρα. Στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα είχε αποδοχές 360.000 ευρώ…

Σούπερ τηλεοπτικό συμβόλαιο 36.000.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό

Το κόλπο γκρόσο ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου του για την επόμενη 2ετια. Βλέπετε το συμβόλαιο που εχίνε με την Nova τελειώνει, παρά τις άριστες σχέσεις δεν υπάρχει συμφωνία για την ανανέωσή του και όπως είναι γνωστό μπήκε σφήνα – άκρως δυναμικά/δελεαστικά – η Cosmote.
Πάμε και στα τελευταία/πιο φρέσκια νέα από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, για την συγκεκριμένη υπόθεση. Στην οποία από ο τι μάθαμε σύντομα θα υπάρξει deal, με την Cosmote να παίρνει τον Ολυμπιακό με ένα “χρυσό” συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα. Κι αυτό αφού οι “ερυθρόλευκοι” θα της κοστίσουν 36.000.000 ευρώ, συνολικά για τα επόμενα 2 χρόνια!!!
Σύμφωνα με την ίδια πηγή στην Cosmote θα καταλήξει για την επόμενη σεζόν εκτός από τον Ολυμπιακό και μια ακόμη ομάδα που σήμερα είναι στην Nova…

Στον ΠΑΟΚ ο Μπότο έχει κλεισμένες άλλες 2 μεταγραφες μετά τους Κουαλιάτα/Νάσμπεργκ

Και ξαφνικά προέκυψε μεταγραφικό ντεμαράζ για τον ΠΑΟΚ ενόψει της επόμενης σεζόν. Την μια διέρρευσε από το Μοντεβιδέο πως οι Γουόντερερς αποδέχτηκαν την πρόταση 1.800.000 ευρώ του ΠΑΟΚ για τον Νικολά Κουαλιάτα και την επομένη πως ο Ιβάν Νάσμπεργκ της Βαλερένγκα – μένει ελεύθερος τον Ιούλιο – είναι έτοιμος να πει το “ναι” στην προσφορά του “δικεφάλου”.
Τόσο ο 22χρονος Ουρουγουανός (“δεκάρι”, που παίζει αν και δεξιοπόδαρος κι αριστερά αλά Μπίσεσβαρ), όσο και ο 26χρονος Νορβηγός (αριστεροπόδαρος στόπερ αλά Κρέσπο) είναι 110% δουλειές του Ζοζέ Μπότο. Και προέκυψαν από το σκάουτινγκ του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή, όντως ονόματα λίγο ως πολύ άγνωστα στην Ελλάδα (δεν είναι καν διεθνείς).
Τον Κουαλιάτα ο Μπότο είχε επιχειρήσει να τον πάρει από τον Γενάρη αλλά το 1.000.000 που πρόσφερε τότε είχε απορριφθεί. Τον δε Νάσμπεργκ τον “ψήνει” εδώ και τρεις μήνες αφού βρίσκεται στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του ενώ υπήρχαν κι άλλες ομάδες/μνηστήρες…
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο επόμενο 15νθημερο θα ακολουθήσουν ακόμη 2 μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ, επίσης από την προεργασία που έχει κάνει ο Μπότο. Κι αυτό αφού φέρεται ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ να  έχει κλεισμένους συνολικά 4 παίκτες!! Έτσι ώστε να τεθούν άμεσα στην διάθεση του Λουτσέσκουη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την νέα σεζόν.

Ο Λουτσέσκου περιμένει και παίκτες

Είναι εμφανές πως με τον Μπότο αλλάζει η μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ και ανανεώνεται το …γερασμένο ρόστερ της ομάδας. Ο Κουαλιάτα παίζει στις θέσεις του Μπίσεσβαρ, ο Νάσμπεργκ είναι ο “αντι – Κρέσπο” (θυμίζω πως ο Ολλανδός και ο Ισπανός έχουν εκκρεμή ανανέωση συμβολαίου).
Ο Μπότο απο την πολύχρονη θητεία του ως σκάουτ της Μπενφίκα και της Σαχτάρ έχει μεγάλη ατζέντα, την οποία χρησιμοποιεί και για αυτό έχει άμεσα αποτελέσματα. Η στρατηγική του είναι περίπου αυτή που ακολουθήσει και στον ουκρανικό σύλλογο με παίκτες προϊόντα σκαουτινγκ από λατινική Αμερική, Σκανδιναβία και Ιβηρική αλλά με λιγότερα χρήματα τώρα (και πάλι πληρώνοντας υπεραξίες).
Θυμίζω πως και η πρώτη αγορά του Μπότο τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ ήταν ένα επίσης στοίχημα που του κόστισε 3.000.000 ευρώ, ο άγνωστος μέσος Φελίπε Σοάρες απο την Μορειρενσε.
Το θέμα είναι να του βγουν κιόλας αλλά να ικανοποιήσει και τις επιθυμίες του κόουτς Λουστέσκου (φαίνεται υπάρχει πάντως καλή επικοινωνία μεταξύ τους και αλληλοσεβασμός, τουλάχιστον μέχρι τώρα), που έχει ζητήσει και την προσθήκη παικτών/προσωπικοτήτων που θα κάνουν την διαφορά…