Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση συνεισφοράς στην κοινωνία και το περιβάλλον και με οδηγό το όραμά του να χτίσει έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και βιώσιμο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινιάζει το πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τα παιδιά, τους νέους, τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, την κοινωνία στο σύνολό της και να στέκεται δίπλα τους, σε κάθε τους όνειρο, να είναι μαζί τους σε κάθε τους άθλο.
Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της παιδείας και προασπίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει πραγματικότητα «Έναν άθλο ακόμα για την παιδεία» στέκοντας αρωγός στις ανάγκες των Ειδικών Σχολείων της Π.Ε. Ευβοίας. Προχωρά στην κάλυψη άμεσων και ουσιαστικών αναγκών των Σχολείων, με στόχο να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στη διασφάλιση της παροχής των απαραίτητων εφοδίων για να διεκδικήσουν όλα τα παιδιά τα όνειρά τους.
Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα τόσο το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι δάσκαλοι όσο και τους μικρούς καθημερινούς ήρωες των επτά (7) Εκπαιδευτικών Δομών Ειδικής Αγωγής της Εύβοιας:
 
1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας,
2. Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας,
3. Ειδικό Δημοτικό Αλιβερίου,
4. Ειδικό Δημοτικό Νέου Πύργου
5. Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Χαλκίδας,
6. Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας
7. Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Καμάρια Ιστιαίας.
 

Αναβάθμιση υποδομών

Προχωρά σε χορηγίες εκπαιδευτικού υλικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμού εκγύμνασης και αναλωσίμων, καθώς και σε αναβάθμιση υποδομών. Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ «χτίζει» σε γερά θεμέλια ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά που φοιτούν ήδη στα Σχολεία αλλά και για εκείνα που θα φοιτήσουν μελλοντικά.
Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Το 2021 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς, τους ανθρώπους που εργαζόμαστε υπερήφανα στον Όμιλο, να αναδείξουμε τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε. Μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ξεκινάμε με αφορμή την επέτειο των 110 ετών λειτουργίας του οργανισμού, στοχεύουμε στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που βελτιώνει τη ζωή των συνανθρώπων μας, και ιδιαιτέρως των παιδιών και των νέων. Έτσι, επιλέγουμε να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα ΕΚΕ υλοποιώντας “Έναν άθλο ακόμα για την παιδεία”, στηρίζοντας τα παιδιά που φοιτούν σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της Εύβοιας και συμβάλλοντας στην πρόοδο και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους».

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των Σχολικών Επιτροπών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για την ευγενική του χειρονομία να ενισχύσει την υλικοτεχνική υποδομή των ειδικών σχολείων μας» ανέφερε σχετικά η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων.
«Η ενσυναίσθηση του προβλήματος του “άλλου” είναι η αρχή του τέλους του εγωιστικού “εγώ” προς το αλληλέγγυο “εμείς”», δήλωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων.
«Eκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ να προβεί σε κατασκευαστική παρέμβαση στο Ειδικό Σχολείο Αλιβερίου. Η εν λόγω παρέμβαση θα βελτιώσει την κτιριακή υποδομή του σχολείου και θα συμβάλλει στην ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του» ανέφερε σχετικά η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
«Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας στους μαθητές μας» ανέφερε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
«Με την προσφορά παιδαγωγικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υποβοηθά τα μέγιστα στην προσπάθεια των παιδιών και των δασκάλων τους στην απόκτηση γνώσης και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους» δήλωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.