Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ,  στέκεται στο πλευρό των πληγέντων μελισσοκόμων που δοκιμάζονται από τις δραματικές επιπτώσεις των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ύψιστη σημασία της προστασίας των μελισσών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Αντλώντας έμπνευση από τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών με κυρίαρχα τα στοιχεία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εργατικότητας, ο Όμιλος στέκεται αρωγός στην ανάκαμψη αυτού του νευραλγικού κλάδου που προσφέρει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία και ακόμηπερισσότερο στο φυσικό μας περιβάλλον.

Η μέλισσα είναι ο σημαντικότερος επικονιαστής στη φύση, αλλά και στη γεωργία. Στηφύση εξασφαλίζει τη μεγάλη ποικιλομορφία των ειδών που κάνει το οικοσύστημασταθερό, ενώ στη γεωργία συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή των προϊόντων.

Πρωτοβουλίες

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την παροχή μελισσοτροφής για τους επόμενους 6 μήνες, στηρίζοντας «Έναν άθλο ακόμα για τη φύση και το επιχειρείν».

Με τον τρόπο αυτό, για όλη την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, καλύπτει τις ανάγκες των μελισσοκόμων των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Αγ. Άννας –Λίμνης – Μαντουδίου μέσω του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «ΗΚυψέλη».

Με προτεραιότητα να συμβάλει στην ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων τη ςπεριοχής και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους αλλά και τη φροντίδα της μέλισσας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξασφαλίζει τροφή για περισσότερες από 20.000 μέλισσες, ώστε να παραμείνουν τα μελίσσια στο «σπίτι» τους

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Ο ρόλος των μελισσών στη φύση είναι αναντικατάστατος. Ως Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώσαμε από την πρώτη στιγμή το «παρών» με δράσεις για τηνάμεση ανακούφιση των πληγέντων. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, σχεδιάζοντας από κοινού την επόμενη ημέρα για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους της Εύβοιας,μιας από τις πιο σημαντικές μελισσοκομικές περιοχές της χώρας. Ακούμε την αγωνία τους και διαμορφώνουμε από κοινού την πρωτοβουλία ώστε η βοήθεια ναανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις πραγματικές ανάγκες τους»