Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι κόντρα στην ΑΕΚ (3-0) και έβαλε στέρεες βάσεις για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος αφού βρίσκεται στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που άνοιξε το σκορ στο 13’ και στο 68′ έκανε το 2-0, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να επιστρέφει στη δράση μετά από δύο μήνες και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να διαμορφώνει με πέναλτι το τελικό 3-0.

Με τη συμπλήρωση του 10άλεπτου ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Χολέμπας κατέβασε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, ο Ελ Αραμπί σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή από τον στράικερ του Ολυμπιακού, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έκανε το 1-0.

Ο Εμβιλά με ωραία γλυκιά σέντρα βρήκε τον Μαροκινό επιθετικό και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης, κάνοντας το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η ΑΕΚ χρειάστηκε σχεδόν 20 λεπτά για να κάνει την πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Στο 19’ ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Ζοσέ Σα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 30’ και στο 32’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε την μπάλα μπροστά από τον Τσιντώτα, ενώ στη δεύτερη το διαγώνιο σουτ του Κώστα Φορτούνη κατέληξε άουτ.

Στο 51’ ο Ολιβέιρα έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ραφίνια προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σεμέδο και στρώθηκε στον Σιμόες. Αυτό σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα.

Στο 61’ ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Μπρούμα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δύο μήνες και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να κάνει τα… μαγικά του. Στο 63’ ο βραχύσωμος άσος βρήκε χώρο, έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά δεν την έκανε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 67’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Πέτρο Μάνταλο για να ισοφαρίσει σε 1-1 το παιχνίδι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, σούταρε μπροστά από τον Σα, ο κίπερ των Πειραιωτών απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον μεσοεπιθετικό της Ενωσης, αυτός σούταρε χωρίς να το σκεφτεί, αλλά η… στρογγυλή θεά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο του Πορτογάλου τερματοφύλακα και παρέμεινε το 1-0 στον αγώνα.

Η Ενωση δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και δευτερόλεπτα αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα από δεξιά, οι Νεντελτσιάρου και Κρίστιτσιτς δεν συννοήθηκαν με τον Τσιντώτα, η άμυνα της ΑΕΚ έπεσε σε… τρικυμία, η μπάλα στρώθηκε στον Μαροκινό και αυτός σαν σε προπόνηση την έστειλε στα δίχτυα της Ενωσης για το 2-0.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Σιμόες γκρέμισε τον Βαλμπουενά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο πέναλτι. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Τσιντώτα και έκανε το 3-0. Ο βραχύσωμος άσος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά (89′ Τιάγκο Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70′ Ρατζέλοβιτς), Βρουσάι (70′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (61′ Μπρούμα), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46′ Σβάρνας), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (82′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (73′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία (46′ Γαλανόπουλος), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)