Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» ο Ολυμπιακός, με νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16» με 3-0 του Παναιτωλικού, χάρη σε γκολ των Μασούρα, Κάιπερς και Ανδρούτσου. Οι Πειραιώτες με 6-0 συνολικό σκορ πέρασαν άνετα στους «8» και πλέον περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Σέρβος προειδοποίησε και δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας έκανε το 1-0. Ο Χασάν βγήκε από την περιοχή, σέντραρε από αριστερά και ο διεθνής εξτρέμ στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Ο 27χρονος σκόραρε με το εξωτερικό φάλτσο και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του, αλλά και του τεχνικού τιμ.

Στο 17’ ο Εμβιλά άγγιξε το 2-0, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού του είπε «όχι». Οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Χασάν έστρωσε στον Εμβιλά, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Γάλλος, το έκανε ο Ούγκο Κάιπερς στο 30’. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Βέλγος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές. Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ανδρούτσο αντί του Εμβιλά. Ο 23χρονος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια που είχε χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ.

Στο 61’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Μελίσσας είπε «όχι» στον Ντρέγκερ. Ο Τυνήσιος μπακ προωθήθηκε, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 71’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ένιωσε ένα τράβηγμα και αμέσως πήγε προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Ανδρέα Μπουχαλάκη αντί του έμπειρου σέντερ μπακ, με τον 27χρονο μέσο μάλιστα να παίζει ως στόπερ, δίπλα από τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Στο 81’ οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Ανδρούτσο να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάιπερς γύρισε και ο Ανδρούτσος με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στο 85’ ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Παπαδόπουλος (72’ Μπουχαλάκης), Μπα (62’ Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Ανδρούτσος), Σίλβα, Μασούρας (83′ Τσέλιος), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς, Χασάν (62’ Βαλμπουενά)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μαλής (88′ Σκιαδάς), Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα, Βάντερσον – Αρσούρα – Μάζουρεκ (76’ Αριγίμπι), Ντάλσιο – Γιακόλις (76’ Σκόνδρας), Ντουάρτε (64’ Τσιγγάρας) – Βέργος (64’ Αζάντι)