Όπως το λέει η γνωστή παροιμία… άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα τα μάτια της κουκουβάγιας. Αυτό ακριβώς ταιριάζει ταμάμ, προφανώς με την απαραίτητη παράφραση, για τις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA… άλλο το Champions League, άλλο το Europa και άλλο το Conference!!

Οι διαφορές – και οι οικονομικές βεβαίως,βεβαίως – είναι τεράστιες. Για παράδειγμα :η “σταχτοπούτα” Σέριφ Τιρασπόλ, από την… εξωτική Υπερδνειστερία (Μολδαβία), «έφυγε» από το Champions League με έσοδα 23.307.000 ευρώ!! Όταν το πιο ακριβό συμβόλαιο στο ρόστερ της είναι του δικού μας Δημήτρη Κολοβού, μόλις 200.000 ευρώ!

Ο Ολυμπιακός, απο την άλλη, είχε κλείσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια του, την περσινή σεζόν, με έσοδα 39.090.000 ευρώ, συμμετέχοντας στο Champions League. Ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του, το προηγούμενο ήταν 33.000.000, απο την σεζόν 2015-16, πάλι στο Champions League!

Πόσα έσοδα έχει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός από την συμμετοχή του στο Europa League, τερματίζοντας δεύτερος στον ομιλό του; Λιγότερα από 10.000.000 ευρώ! Για την ακρίβεια 9.848.000 ευρώ!!!

Αγκαλιάζουν την πρόκριση με νίκη ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Περιμένει το market pool, τον ανέβασε το 10ετες ranking του

Αν προσθέσουμε βέβαια και τα χρήματα από το market pool, που είναι δεδομένα μεν αλλά με το ακριβές ποσό όχι ακόμη επιβεβαιωμένο – εκτιμάται κοντά στο 1.500.000 – μπορούμε να πούμε πως τα σίγουρα έσοδα του (δεν υπολογίζουμε αυτά απο εισιτήρια) θα αγγίξουν τα 11.350.000 ευρώ.

Πάλι καλά πάντως γιατί αν δεν ήταν το υψηλό 10ετες ranking του, που του απέφερε 3.828.000 ευρώ και οι τρεις νίκες που έκανε και του απέφεραν 1.890.000 ευρώ, θα μπορούσε να ήταν και λιγότερα τα έσοδα του (τα υπόλοιπα προήλθαν, 3.630.000 ευρώ από την πρόκρισή του στους ομίλους και 500.000 απο την δεύτερη θέση).

Φυσικά κι αυτά τα λεφτά/έσοδα μπορούν να αυξηθούν αφού θα συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2022. Κατά πόσο;

Εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «16», αυτό σημαίνει αυτοματως επιπλέον bonus 1.200.000. Να διευκρινίσουμε πως από εδώ και πέρα, δηλαδή σε όλα τα νοκ άουτ ματς, δεν θα πριμοδοτούνται εξτρά νίκες και ισοπαλίες, παρά μόνο οι προκρίσεις/συμμετοχές στον επόμενο γύρο του Europa League.

Κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ πριν από το ματς με Κοπεγχάγη!

Περισσότερους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, 3.290.000 ευρώ λιγότερα και 24 θέσεις κάτω τα έσοδα απο τον Ολυμπιακό

Όσον αφορά στα έσοδα του ΠΑΟΚ, παρότι μάζεψε δυο βαθμούς περισσότερους απο τον Ολυμπιακο (11- 9), ήταν λιγότερα κατά 3.290.000. Γιατί όπως είπαμε… άλλα τα μάτια του λαγού κι αλλά της κουκουβάγιας. Τόσο απο πλευράς διοργάνωσης, όσο κι από πλευράς κλαμπ…

Τι εννοώ; Πολύ απλά το 10ετες ranking του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτό του ΠΑΟΚ, “πλήρωσε” 2.627.000 ευρώ περισσότερα στους “ερυθρόλευκους”(3.828.000 έναντι 1.201.000).

Το Conference League είναι η τρίτη διοργάνωση της UEFA – για την οποία ο κοουτς Ρότζερς της Λέστερ, μετά τον αποκλεισμό από το Europa, ομολόγησε πως την αγνοεί!! – γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα έσοδα είναι λιγότερα.

Τα έσοδα του ΠΑΟΚ ύψους 6.558.000 ευρω προέρχονται: 2.940.000 απο την συμμετοχή του στους ομίλους, 1.201.000 με βάση το 10ετές ranking, 1.832.000 απο τους 11 βαθμούς που πήρε, 300.000 bonus για την 2η θέση στον όμιλο

Επίσης και ο ΠΑΟΚ μπορεί να αυξήσει τα… ευρωπαϊκά έσοδά του αφού συνεχίζει και το 2022. Αν περάσει τα πλέι οφ και βρεθεί στους «16» του Conference League θα λάβει επιπλέον 600.000 ευρώ.

Κάνοντας την σούμα, αυτή την στιγμή και μεταξύ των 237 ομάδων που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός είναι 41ος ενώ ο ΠΑΟΚ στην 65η θέση, σε ότι έχει να κάνει με τα φετινά/μέχρι τώρα έσοδα στην Ευρώπη.

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Αργύρη Γιαννίκη

Ο Γιαννίκης στο ίδιο ματς “τσεκάρει” … Τσιντώτα και Τσιφτσή για Νο2 στο “ασο”

Αστέρας – ΑΕΚ το Σάββατο στο φινάλε του πρώτου γύρου και για πρώτη φορά η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα έχει στην εστία της τον Τσιτσάν Στάνκοβιτς αλλά τον αναπληρωματικό του, υπό αμφισβήτηση και με αβέβαιο μέλλον στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ (κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2023) Παναγιώτη Τσιντώτα.

Μάλιστα η ποδοσφαιρική μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε ο 28χρονος κίπερ θα υπερασπίσει την εστία της ΑΕΚ στην Τρίπολη, κόντρα στην γηπεδούχο ομάδα που ο δικός της τερματοφύλακας είναι ο Νο 1 υποψήφιος για “αντι-Τσιντώτας” στην Ένωση!! Ο λόγος για τον Αντώνη Τσιφτσή.

Κατά κάποιο τρόπο στην ΑΕΚ θα έχουν την ιδανική ευκαιρία, σε ένα τόσο κρίσιμο βαθμολογικά ματς για αυτή, να… τσεκάρουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Δηλαδή…

Πρώτον, κατά πόσο ο Τσιντώτας είναι ασφαλές και όχι… σκουριασμένο μπακ απ του Στάνκοβιτς, στις λίγες (ομολογουμένως) φορές που θα έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται βασικός. Κάτι που μπορεί να αλλάξει και το μέλλον του στους “κιτρινόμαυρους” μετά το καλοκαίρι, ανάλογα με την παρουσία του ως βασικός στον μήνα που θα λείψει ο Στάνκοβιτς…

Και δεύτερον, να σκαναριστεί δια ζώσης και εν δράσει απέναντι τους ο 22χρονος Τσιφτσής. Για το κατά πόσο είναι καλύτερος του Τσιντώτα, ώστε να τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ. Κυρίως μάλιστα απο την στιγμή που θα χρειαστεί να δαπανηθεί ένα σεβαστό ποσό για την απόκτηση του αφού οι Μπακοκαυμενάκηδες σκοπεύουν να τον πουλήσουν ακριβά!

ΑΕΚ: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοσμάς νέος CEO στην ΠΑΕ!

Καμία προσφορά δεν έχει φτάσει στην Τρίπολη απο ΑΕΚ κι άλλες 3 ενδιαφερόμενες

Μπορεί η χρηματιστηριακή αξία του Τσιφτσή να είναι μόλις 400.000 ευρώ (έναντι 800.000 του Τσιντωτα), αλλά με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει από την ΠΑΕ της Τρίπολης, η αρχική τιμή του, στο καρτελάκι της βιτρίνας, γράφει 1.200.000 ευρώ και με… έκπτωση!!

Προτάσεις πάντως στον Αστερα για τον Τσιφτσή δεν έχουν φτάσει ακόμη. Ούτε απο την ΑΕΚ, ούτε απο τις 2 ομάδες του εξωτερικού που τον κάνουν σταθερα σκάουτινγκ απο την περασμένη σεζόν. Το πιθανότερο βέβαια είναι η ΑΕΚ να το αφήνει για το καλοκαίρι!

Τότε όμως, θα υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να έχει ισχυρό εγχώριο ανταγωνιστή, τον ΠΑΟΚ! Στον Αστέρα είναι ενήμεροι πως ο “δικέφαλος του βορρά” ενδιαφέρεται/ασχολειται με την υπόθεση Τσιφτσή αλλά με ορίζοντα καλοκαιριού, όταν και τελειώνουν τα συμβόλαια των Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς.