Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν ο … ήρωας της Μπενφίκα, στην εντός έδρας ήττα από την Λίβερπουλ, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί αυτό να ακούγεται κομματάκι…βερμπαλιστικό αφού όντως δέχθηκε τρια γκολ, αλλά αν δεν ήταν ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας οι “Λουζιτανοί” θα είχαν γνωρίσει πραγματική συντριβή. Βλέπετε ο “Οdy” πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων (5 τοπ κλάσης) αναγκάζοντας τον Γιούργκεν Κλοπ – μετά την λήξη – να τον αποθεώσει δημόσια!

Πάμε και στο παρασύνθημα: με την σεζόν που κάνει, η πιάτσα θεωρεί δεδομένο πως αυτό το καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσει σε μια περήφανη πώληση. Και τις προηγούμενες σεζόν η Μπενφίκα τον είχε βγάλει στην βιτρίνα, αλλά δεν βρέθηκε ΚΑΜΙΑ ομάδα που να καλύπτει ή έστω να προσεγγίζει τα “ακατέβατα 20.000.000 ευρώ” που έλεγε η τιμή στο καρτελάκι πώλησης του. Το ερχόμενο καλοκαίρι όμως, ο 28χρονος κίπερ θα… κουνήσει μαντήλι στους “αετούς”. Πιθανότατα δε και με ποσό plus των 20 εκατομμυρίων!!

Ο Ody είναι η Νο1 καλοκαιρινή επιλογή τερματοφύλακα της ζάμπλουτης Νιουκάστλ,έχουν ήδη ενημερωθεί στην Μπενφίκα,μιλάμε για deal 25.000.000!

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, αυτη την στιγμή, είναι ο Νο 1 στην μεταγραφική shortlist της Νιουκαστλ με τους υποψήφιους τερματοφύλακες για το καλοκαίρι! Η πιο… πλούσια ομάδα στον πλανήτη λόγω της ιδιοκτησίας της (η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας), στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα προχωρήσει σε μπαράζ μεγάλων και ακριβών μεταγραφών!

Ο 34χρονος διεθνής Σλοβάκος Ντουμπράβκα και ο Ντάρλοου είναι αυτή την στιγμή οι δυο τερματοφύλακες στο ρόστερ των “ανθρακωρύχων”, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα αγοράσουν βασικό πορτιέρε για την νέα σεζόν. Με την πρώτη τους επιλογή να είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος!

Δεν είναι…λόγια του αέρα που κυκλοφορούν στην διεθνή πιάτσα agents αλλά μια πραγματικότητα. Κι αυτό αφού έχει ήδη ενημερωθεί η… γερμανική πλευρά του άσου για το ενδιαφέρον της Νιουκάστλ ενώ έγινε προσέγγιση/ η πρώτη βολιδοσκόπηση και στην Μπενφίκα (έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2024).

Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για deal που μαζί με τις διάφορες προμήθειες θα πιάσει μίνιμουμ τα 25.000.000!! Πάρα πολλά λεφτα για τερματοφύλακα και δη Έλληνα, όπως ο Βλαχοδήμος.

Τα νέα αφεντικά όμως, της Νιουκάστλ, ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο Γιασίρ Αλ Ρουμαγιάν, θεωρούνται μέσα στους 3 πιο πλούσιους ιδιοκτήτες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρο

“Πακέτο” με τον Γκόντφρεϊ της Έβερτον πάει ο Βλαχοδήμος, το μανατζερικό κανάλι με συμμετοχή Πορτογάλων και Γερμανών και το “λάθος” του Αλαφούζου

Για να προχωρήσω το αποκλειστικό της στήλης ακόμη πιο…πέρα, σύμφωνα με την πηγή μας η Νιουκάστλ έχει ήδη “κυκλώσει” τα ονόματα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου (15.000.000 η χρηματιστηριακή του αξία) και Μπεντ Γκόντφρεϊ (22.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία), του γκολκίπερ της Μπενφίκα και του στόπερ της Εβερτον αντίστοιχα, για την καλοκαιρινή μεταγραφική της ενίσχυση.

Μανατζερικά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ανήκει σε γερμανικό Γραφείο, με ομογενή Έλληνα ιδιοκτήτη, τον Γιάννη Κουκουτρίγκα. Μάλιστα ο “Ody” είναι ο κορυφαίος/πιο ακριβός πελάτης της. Με δευτερο σε χρηματιστηριακή αξία, επίσης τερματοφύλακα, τον Γερμανό Λένο, της Άρσεναλ. Βέβαια την μεταγραφή του στην Μπενφίκα την είχε κάνει ο Πορτογάλος ατζέντης Ουλίσες Σάντος, όπως και την ανανέωση/επέκταση του συμβολαίου του…

Θυμίζω πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε πουληθεί άρον, άρον απο τον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο του 2018.

Τότε που ο Γιάννης Αλαφούζος ουσιαστικά ξεκινούσε την… παύση χρηματοδότησης της ομάδας και πουλήθηκαν ή και ξεπουλήθηκαν παίκτες όπως ο Βλαχοδήμος.

Γιατί τότε η αγορά του στην Μπενφίκα μπορεί να είχε κοστίσει 2.400.000 ευρώ αλλά στο Ταμείο του Παναθηναϊκού μπήκαν μόλις κάτι περισσότερα από 1.300.000!!Τέσσερα καλοκαίρια μετά, λοιπόν, από εκείνη την πώληση, ο Βλαχοδήμος ετοιμάζεται να ξαναπωληθεί, αυτή την φορά απο την Μπενφίκα, σε ένα deal που θα σπάσει τα…κοντέρ αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει… ευρώπουλο απο ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Μπακασέτας που σε 1,5 χρόνια θα πουληθει δις με total transfer fees 15.000.000 και η ΑΕΚ δεν θα βγάλει ευρώ λόγω… Μελισσανίδη/Λυμπερόπουλου

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που θα πάθει και η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη με την επίσης σίγουρη καλοκαιρινη πώληση του Τάσου Μπακασέτα απο την Τράμπζονσπορ!!

Ενός παίκτη που με εντολή του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης είχε δοθεί όσο, όσο με αντίτιμο περίπου 500.000 στην Αλάνιασπορ, επίσης Ιούλιο (όπως ο Βλαχοδήμος) αλλά του 2019!

Με τον τότε τεχνικό διευθυντή των “κιτρινόμαυρων”, Νίκο Λυμπερόπουλο, να κάνει την γκάφα της 10ετίας αφού δεν προέβλεψε και δεν έβαλε ένα ποσοστό μεταπώλησης για τον “Μπάκα” που ήταν εν ενεργεία διεθνής και ένα χρόνο πριν Πρωταθλητής Ελλάδας.

Η ιστορία Μπακασέτα απο εκεί και πέρα λίγο,πολύ γνωστή. Ενάμιση χρόνο μετά, Γενάρη του 2021 πωλείται αντί 3.000.000 ευρώ στην Τράμπζονσπορ.

Με την οποία θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Τουρκία και τον Ιούλιο θα φύγει με 8ψηφιο ποσό σε ιταλική ή ισπανική ομάδα κι ας γράφουν στην γειτονική χώρα πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα πληρώσει το μπάι άουτ των 12.000.000 και θα τον κάνει δικό της…

Η ουσία είναι πως απο τον Γενάρη του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 ο Μπακασέτας θα κάνει δυο υπερήφανες πωλήσεις, συνολικά κοντά στα 15.000.000 και η (πρώην του) ΑΕΚ δεν θα βάλει δραχμή στο ταμείο της!

Πως να μην τρελαίνεται μετά ο Μελισσανίδης με τα στελέχη που επιλέγει για να τρέχουν το κλαμπ…