Τη συγκρότηση κώδικα δεοντολογίας για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν ή συμμετέχουν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια στις περιφερειακές εκλογές ζήτησε από το Νίκο Ανδρουλάκη ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε κλειστή σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο που έγινε χθες στην Τρίπολη, παρουσία του αρχηγού του κόμματος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε με δηκτικό λόγο σε βουλευτές, υποψήφιους βουλευτές στις πρόσφατες εκλογές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Οργανώσεων που δεν ακολουθούν τη «γραμμή» του κόμματος, αφού στρέφουν την στήριξή τους σε άλλα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντινόπουλος που επανεκλέχτηκε βουλευτής Αρκαδίας στις πρόσφατες εκλογές με ανάρτησή του στο facebook αμέσως μετά τη σύσκεψη, υπογράμμισε την στήριξή του στον «πράσινο» υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Κουτσούλη και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Χρειάζονται ενιαίοι κανόνες , αρχές και αξίες που να σηματοδοτήσουν την πραγματική αλλαγή στην πράξη και όχι στα λόγια . Αναρωτήθηκα, πως θα επιτρέπεται σε στελέχη μας, που κατεβαίνουν με αλλά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες να μπαίνουν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος μετά ! Είναι απίστευτο ότι δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση στήριξη στον Δημήτρη , άνθρωποι που ήθελαν να είναι βουλευτές του κόμματος . Τις επόμενες μέρες θα στείλω αναλυτική επιστολή στον Γραμματέα και στα μέλη της ΚΕ για τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να αποφασιστεί πριν τις εκλογές . Οι επόμενες μέρες είναι κομβικές για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και θα δούμε ποιοι θα κάνουν τα λόγια πράξη ή θα κρυφτούν!». Στη συνέχεια άφησε αιχμές εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι προεκλογικά συνασπίστηκαν για να χάσει ο ίδιος την έδρα και στράφηκαν υπέρ του «Σουλτάνου», εννοώντας τον Πέτρο Τατούλη τον οποίο στήριξαν κατά τον κ. Κωνσταντινόπουλο, καθώς έτσι διευκολύνονταν οι επιδιώξεις τους. «Η προσπάθεια που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ , ώστε να υποστηριχθεί ο Σουλτάνος ως υποψήφιος περιφερειάρχης απέτυχε. Για όλες τις αθλιότητες που συνεχίστηκαν και μετεκλογικά ακόμη και σήμερα από τους κρυφό- φίλους του «Σουλτάνου» , τα είπε όλα ένας σύντροφος με δυο λόγια , δημόσια, παρουσία του προέδρου , συνασπίστηκαν όλοι οι παράγοντες στις εθνικές εκλογές για να χάσει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ και να διευκολυνθούν όσοι ήθελαν να στηρίξουν τον «Σουλτάνο» στην περιφέρεια, αλλά ο δημοκρατικός κόσμος της Αρκαδίας δεν τους ακολούθησε . Για τα παραπάνω έχω πολλά να πω αλλά τώρα είναι η ώρα της μάχης».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενόψει της προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές μάχες επανέλαβε και από την Τρίπολη την απόφασή του να προχωρήσει στην ανανέωση «με πρόσωπα που θα εργαστούν καθημερινά, για τις πολιτικές, που βελτιώνουν τις υποδομές, τις συνθήκες, που δημιουργούν ένα πλαίσιο ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, μία αειφόρα ανάπτυξη για τους πολλούς, με μειωμένες ανισότητες, με αλλαγές που χρειάζεται ο πολίτης, για να μείνει στον τόπο του, για να εργαστούν τα παιδιά του, για να μειωθεί ο υπαρκτός, δημογραφικός κίνδυνος που βιώνουμε, ειδικά στην Περιφέρεια και εδώ στην Πελοπόννησο”. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υποψηφιότητα του κ. Κουτσούλη και επιχείρησε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα, που έκανε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η γνήσια έκφραση των πολιτών. Πρέπει να υπάρχουν σχήματα, που θα εργαστούν για να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών και όχι να υπάρχει στήριξη σε σχήματα, που η μόνη τους προτεραιότητα είναι να στηριχθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά απ’ την Ν.Δ.».

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη της Τρίπολης συμμετείχε και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, ο οποίος διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος επί Τατούλη και είχε σκληρή κόντρα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο κατά την προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: