Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς «παρέδωσε» τον λογαριασμό του στο Instagram, σε μία Ουκρανή γιατρό, θέλοντας έτσι να αναδείξει τις συνθήκες που επικρατούν στην πολύπαθη Ουκρανία.

Όπως είχε προαναγγείλει και με μήνυμά του στο Instagram, ο λογαριασμός του Μπέκαμ πέρασε σήμερα στα χέρια της Ιρίνα, η οποία τυγχάνει να είναι επικεφαλής του περιφερειακού περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Η Ιρίνα, από την πλευρά της, δεν άφησε την ευκαιρία αυτή ανεκμετάλλευτη αλλά δημοσίευσε την Κυριακή (20/3) εικόνες από το κέντρο σε Instagram story του πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Αγγλίας. Εδειξε γιατρούς να περιθάλπουν νεογέννητα μωρά, μοιράστηκε εικόνες από το υπόγειο όπου μεταφέρονταν οι ασθενείς κατά την έναρξη του πολέμου και έδειξε τα μηχανήματα που δώρισε η UNICEF, μια φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι πρεσβευτής.

Η Ιρίνα είπε ότι την πρώτη μέρα του πολέμου, οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες «κρύφτηκαν στο υπόγειο».

«Ήταν ένα τρομερό τρίωρο που περάσαμε μαζί. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πάμε μωρά που βρίσκονται στην εντατική στο υπόγειο επειδή δεν μπορούσαν να βγουν από τα μηχανήματα που τους κρατούν στη ζωή», είπε. «Οι πρώτες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Επρεπε να μάθουμε πώς να δουλεύουμε υπό βομβαρδισμούς και διακοπές ρεύματος».

Παράλληλα, η γιατρός ανέφερε πως παραμένει στο ίδρυμα όλη την ημέρα και πέραν από τα καθήκοντά της ως επικεφαλής του κέντρου, εργάζεται ως παιδιατρική αναισθησιολόγος και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς. Επίσης, η Ιρίνα δημοσίευσε για τη Γιάνα και τον γιο της Μιχάιλο, ο οποίος γεννήθηκε τη δεύτερη μέρα του πολέμου με αναπνευστικά προβλήματα. «Είναι καλύτερα τώρα, αλλά το σπίτι της οικογένειάς τους καταστράφηκε και δεν μπορούν να επιστρέψουν», είπε.

Πρόσθεσε ότι η UNICEF παραδίδει ιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία εδώ και χρόνια και οι γεννήτριες οξυγόνου «βοηθούν στην παροχή οξυγόνου για τα παιδιά στο υπόγειο».