Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ο νέος τραπεζικός χάρτης στην μετά ΤΧΣ εποχή

-4 + 1 ιδιωτικοποιημένες και εύρωστες τράπεζες – Kαθ’ οδόν για την Εθνική Τράπεζα ο Ηλίας Ξηρουχάκης – Σημαντικά οφέλη και για το Δημόσιο – Οι 2 τελευταίες εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους σε Attica Bank και Εθνική Τράπεζα – Βολιδοσκοπούν την αγορά τα υψηλόβαθμα στελέχη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπεροπλία άνω των €3 δισ. για επενδύσεις σε υποδομές & παραχωρήσεις

– Κίνηση «ματ» σε ιδανικό timing η πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στη Masdar – Το mega play σε υποδομές και παραχωρήσεις – Οι «άσοι» σε απορρίμματα και αντλητικά έργα.

UNDERCOVER
Ο Πειραιάς δεν διαθέτει πλέον ούτε έναν υπουργό ούτε έναν υφυπουργό στο κυβερνητικό σχήμα. Τυχαίο; *O διάσημος άεργος συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας, είναι αυτός που «τρέχει» τον Χάρη Δούκα * Στα… κάγκελα βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που δεν εξελέγη στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ *Έχει «σπάσει» τα τηλέφωνα η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για να παραμείνει στις Βρυξέλλες

Αχταρμάς όλο το πολιτικό σύστημα

– Ο ανασχηματισμός έφερε τρομερή γκρίνια σε κυβέρνηση και Ν.Δ.- Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μεγάλη εσωστρέφεια, με τον Χάρη Δούκα να απειλεί πλέον τον Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία!

Οι 5 προκλήσεις που κρατούν σε εγρήγορση τους τραπεζίτες

– Πληθωρισμός, διατήρηση κερδοφορίας, αναβαλλόμενος φόρος, κρατικές εγγυήσεις, και στενή διασύνδεση με το Δημόσιο – Υψηλά τα «κόκκινα» δάνεια των μικρών τραπεζών και ανησυχητική υποαπόδοση των τιτλοποιήσεων των Servicers – Μειωμένη ζήτηση για νέα δάνεια

Lamda Development: Πρώτη θετική είδηση μετά από καιρό η είσοδος του Γιώργου Προκοπίου

– Από το μπαράζ της φυγής επενδυτών και στελεχών έως τη συμφωνία με τον μεγαλοεφοπλιστή βασιλιά του real estate – Η μετοχή της Lamda παραμένει στάσιμη!


Η μάνατζερ του ΣΥΡΙΖΑ και των συμφερόντων (κατ’ επάγγελμα μέλος Δ.Σ.) θα «τρέχει» τον ΣΕΒ – Πώς προέκυψε, ποια διαπλεκόμενα συμφέροντα την επέβαλαν στον νέο πρόεδρο Σπ. Θεοδωρόπουλο;


Τεχνοκράτη για τη θέση του Επιτρόπου θα προτείνει ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν – Αλλαγή πλεύσης. Κόπηκαν Μαργαρίτης Σχοινάς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης!


Ο «Καφετζής» της Χαριλάου Τρικούπη (πρώην πρωτοπαλίκαρο Ανδρουλάκη) παράτησε τον μικρό Χριστοδουλάκη και «παίζει» με Δούκα, νούμερο 1 παράγοντας του οποίου είναι ο γνωστός –κατ’ επάγγελμα– συνδικαλιστής Χρ. Πρωτόπαππας!


Δύο προβεβλημένα πρόσωπα (ξηράς και θάλασσας) της εγχώριας –και όχι μόνο– επιχειρηματικής σκηνής, στο στόχαστρο Ξεπλύματος, Φορολογικών Αρχών και Οικονομικής Αστυνομίας!

+ΑΡΤ BUSINESS

  • Έντονες οι πνευματικές αναζητήσεις του Μοντριάν
  • Κινηματογραφικές βιογραφίες διαμάντια για όλα τα γούστα
  • Συγκλονιστικές «Ικέτιδες» από το Θέατρο Τέχνης

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουνίου

Διαβάστε ακόμη