Ο Καρίμ Μπενζεμά «πήρε το όπλο» του, σκόραρε δύο φορές και γλίτωσε τη Ρεάλ από μια γκέλα που θα την έβγαζε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Οι Μαδριλένοι, χάρη στον Γάλλο στράικερ, έφεραν «τούμπα» την Έλτσε (2-1) στο φινάλε για να μειώσουν τη διαφορά από την πρωτοπόρο, αλλά με ματς λιγότερο, Ατλέτικο στους 6 βαθμούς.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε διαρκώς την κατοχή της μπάλας και έφτιαχνε τελικές, απέναντι στο αμυντικό τείχος της Έλτσε. Αφού οι φιλοξενούμενοι με μπόλικη δόση τύχης κατάφεραν να βγάλουν μια ώρα αγώνα χωρίς γκολ, χτύπησαν σε μια ανύποπτη στιγμή. Ήταν το πρώτο τους κερδισμένο κόρνερ στο ματς, με τον Μορέντε να το εκτελεί και τον Κάλβο να… εκτελεί τον Κουρτουά για το 1-0 στην πρώτη τελική της Έλτσε στην εστία (και τρίτη συνολικά)!

Η Ρεάλ βρισκόταν στα… σχοινιά, έδειχνε πως δεν μπορεί να αποφύγει την γκέλα. Ωστόσο, ο Καρίμ Μπενζεμά βγήκε για ακόμη μια φορά μπροστά, αφού πρώτα με κεφαλιά στο 73′ έφερε το σκορ στα ίσα και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό σουτ στην κίνηση τούμπαρε την Έλτσε για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του.

Πλέον, η Ρεάλ είναι στο -6 από την Ατλέτικο, που έχει ματς λιγότερο, ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά είναι σε… δαιμονιώδη κατάσταση μετρώντας 5 γκολ στα 4 τελευταία ματς.