Η Μάντσεστερ Σίτι με τη χθεσινή νίκη επί της Γκλάντμπαχ με 2-0 στη Βουδαπέστη έδωσε την ευκαιρία στον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει ρεκόρ προσπερνώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στον αριθμό των επιτυχιών, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Καταλανός προπονητής ξεπέρασε τον Πορτογάλο στις ευρωπαϊκές νίκες. Έχει πλέον 82, μία περισσότερη από τον προπονητή της Τότεναμ και πλέον στοχεύει να ξεπεράσει τον Αρσέν Βενγκέρ που έχει 86 και τον Κάρλο Αντσελότι ο οποίος μετράει 89. Αλλά, ακόμα πιο μακριά βρίσκεται ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο άλλοτε τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 102 νίκες είναι στην πρώτη θέση.

 

Ρεκόρ όμως έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, ξεπέρασε την Γιουβέντους, σχετικά με το χρονικό διάστημα που διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Οι τερματοφύλακες του Γκουαρδιόλα, συμπλήρωσαν 706 λεπτά χωρίς να δεχθούν γκολ: ο Εντερσον (με τη βοήθεια του Στέφεν, ο οποίος έπαιξε εναντίον της Μαρσέιγ στους ομίλους), ξεπέρασε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (με την υποστήριξη του Νέτο), ο οποίος με τη Γιουβέντους του Αλέγκρι έφτασε τα 690 λεπτά το 2016-17.

Μπροστά είναι ο Γιανς Λέμαν, ο οποίος σταμάτησε στα 853 λεπτά μεταξύ των σεζόν 2004-05 και 2006-07 και ακολουθεί ο Κέιλορ Νάβας (738′). Ο αγώνας εναντίον της Γκλάντμπαχ ήταν ο έβδομος  χωρίς να δεχθούν γκολ οι «πολίτες».

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.