Το ποδόσφαιρο επιτέλους του φέρθηκε δίκαια. Ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε. Κατέκτησε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο με την Αργεντινή και μάλιστα το έκανε μέσα στο σπίτι του εχθρού (Βραζιλία), στο Μαρακανά.

Το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Pulga και την παρέα του που μετά από 28 ολόκληρα χρόνια και τέσσερις χαμένους τελικούς, έφτασε σε κάποιον τίτλο και έβαλε τέλος στην… ξηρασία. Ο 34χρονος εκπλήρωσε τον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του και τελείωσε οριστικά κάθε είδους συζήτησης και αμφισβήτησης…

Το ματς

Σαν κλασσικό ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, οι δύο ομάδες φρόντισαν να ξεκινήσουν με μπόλικο «ξύλο» το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Φρεντ μάλιστα να κιτρινίζεται μόλις στο 3’! Στο 7’ ο Νεϊμάρ φρόντισε να δείξει για ακόμα μια φορά την κλάση του με μια μαγική ενέργεια. Στην πρώτη φάση του ματς, ο Ντε Πολ έβγαλε τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Λόντι έκανε «τσαφ» και ο Ντι Μαρία με όμορφο κοντρόλ και ακόμα καλύτερο τελείωμα, κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0 στο 22’!

Από εκεί και μετά η Αργεντινή κράτησε την κατοχή και απείλησε με ένα σουτ του Μέσι, όμως η Βραζιλία ήταν πιο επικίνδυνη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι ουσιώδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκριμένα στο 52′, ο Ριτσάρλισον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο επόπτης σωστά όπως φάνηκε και από το replay, ακύρωσε το γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες έβγαλε τρομερό σουτ του Ριτσάρλισον, ενώ στη συνέχεια το ματς έγινε κανονικό ροντέο με αμέτρητες κάρτες, σκληρά μαρκαρίσματα και… ξύλο. Οι προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα και αυτόματα έριξαν τον ρυθμό και άναψαν τα αίματα.

Αφού σταμάτησαν οι τσακωμοί, στο 87′ η Βραζιλία έχασε μοναδική και την τελευταία ευκαιρία της για να ισοφαρίσει. Ο Γκάμπι σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Μαρτίνες ήταν και πάλι εκεί! Το επόμενο λεπτό ο Μέσι βρέθηκε μπροστά στο τέρμα, όμως αν και ολομόναχος έχασε την συγκέντρωσή του και δεν κατάφερε να γράψει τον όνομά του στον πίνακα των σκόρερς!