Έστω και δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε στο Μπέργκαμο την Αταλάντα με 1-0 χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Φερλάν Μεντί στο 86’ και πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Η ομάδα του Ζιντάν αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 17’ όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Φρόιλερ όταν ανέτρεψε τον Μεντί που έβγαινε τετ α τετ με τον Γκολίνι, ίδρωσε μέχρι να φτάσει στη νίκη.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη εάν δεν διαταρασσόταν η ισορροπία δυνάμεων, αφού είναι γεγονός ότι η Αταλάντα αμύνθηκε αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη διάρκεια, παρότι είχε παίκτη λιγότερο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ είχε ένα σουτ του Βινίσους από πλάγια θέση που δεν βρήκε στόχο και μία εκτέλεση φάουλ του Κρόος στο 46′, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκολίνι.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ πίεσε πιο έντονα την Αταλάντα, αλλά δεν είχε τρόπο να μπει στην περιοχή της.

Ένα μακρινό σουτ του Μόντριτς στο 48′ κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα φάουλ του Ασένσιο στο 72′ μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Γκολινι. Όσο για μία απόπειρα του Κρόος στο 79′ πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία.

Τη λύτρωση για τη Ρεάλ έδωσε στο 86′ ο Μεντί, πάλι από απόσταση αλλά με καλύτερη εκτέλεση από τους συμπαίκτες του. Ο Γάλλος πήρε τη μπάλα και σούταρε με το δεξί βάζοντας εκπληκτικό φάλτσο και στέλνοντας τη στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γκολίνι.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τόλοϊ, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε (85′ Παλομίνο), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόσενς, Πεσίνα, Ζαπάτα (30′ Πάσαλιτς), Μουριέλ (66′ Ίλιτσιτς (85′ Μαλινόφσκι)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (76′ Σέρχιο Αρίμπας), Ίσκο (76′ Ούγκο Ντούρο), Βινίσιους (57′ Μαριάνο)