Είναι επιβεβαιωμένο (αν και δεν ανακοινώθηκε ποτέ) πως ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε χρηματιστηριακά το 3,5 % των μετοχών της Γιουβέντους.

Μια κίνηση μάλιστα που του στοίχισε συνολικά 33.200.000 ευρώ και ήταν περισσότερο επενδυτική, σε συνδυασμό με το ότι ήθελε να ακουστεί ακόμη περισσότερο γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τις μετοχές της Γιουβέντους πήρε μέσω χρηματιστηρίου και το έκανε επειδή θεώρησε πως ήταν ευκαιρία αφού είχε πέσει – στο συγκεκριμένο ταιμινγκ – η τιμή της μετοχής της «Μεγάλης Κυρίας» (είναι εισηγμένη στο ιταλικό χρηματιστήριο).

Πάμε και στην μεγάλη αποκάλυψη που κάνει σήμερα η στήλη Agent Stories: ο «Super Mario» είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά και ενός πολύ μεγάλου ποσοστού μετοχών της Ρόμα (λέγεται πως συζητάει ακόμη και για το πλειοψηφικό)!

Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει κλεισμένο ραντεβού για να μεταβεί στην Ρώμη μαζί με τον δικηγόρο του!

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι… επιθετικός παίκτης, με διάθεση και δυνατότητα για να ξοδέψει πολύ χρήμα ακολουθώντας τους… δρόμους που έχει χαράξει στο ποδοσφαιρικό μανατζμεντ (και εκτός συνόρων) ο κουμπάρος του Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν είναι δηλαδή, σε καμία περίπτωση, συνέχεια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το προφίλ του και το μοτίβο του δεν έχουν καμία σχέση με του προηγούμενου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά ταιριάζει/κολλάει περισσότερο με εκείνο του ηγέτη του Ολυμπιακού.

Τι εννοώ; Ο Ηλιόπουλος μπήκε σαν οδοστρωτήρας με το … καλημέρα. Μπήκε με τις πάντες σε αγορές και πιάτσες που ο προκάτοχός του απέφευγε.

Κάνοντας συνεργασίες με μεγάλα μανατζερικά (και όχι μόνο) Γραφεία του εξωτερικού, για παίκτες και στελέχη, αγοράζοντας με πολλά λεφτά ταλέντο, τεχνογνωσία, χρόνο και πιάνοντας το νόημα του τι γίνεται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με ιδιοκτήτες – επενδυτές.

Ενδεικτικά αναφέρω, σύμφωνα με αυτό που έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική πιάτσα agents, πως ο Μελισσανίδης σχολιάζει αρνητικά και ήταν αντίθετος στα υπερβολικά χρήματα που πλήρωσε ο Ηλιόπουλος για τον Μαρσιάλ.

Το θεώρησε σαν μια αχρείαστη σπατάλη /επίδειξη πλούτου που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο μελλοντικά και την οικονομική υγεία της ΠΑΕ.

Επίσης, ο Μελισσανίδης είχε…πάρει ανάποδες για το φάγωμα Γιάννη Παπαδόπουλου/Παναγιώτη Κονέ, με τον Ηλιόπουλο να τους αντικαθαστά τελικά με έναν πανάκριβο Football Director όπως ο Χαβιέρ Ριμπάλντα και assistant του τον νεαρό Κώστα Σταυραθανασόπουλο!

Με τον Καταλανό F.D. και πρώην τσιφ σκάουτ μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ ο Ηλιόπουλος το «πάλευε» πάνω από 1 μήνα και τον έφερε τελικά στην ΑΕΚ με υπερεξουσίες (απόλυτο αφεντικό της ομάδας,πάνω κιαπό τον Αλμέιδα) με ετήσιες αποδοχές + 1.000.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: