Την απόφαση να γυρίσει στον τόπο που γεννήθηκε και να φύγει από την Αθήνα πήρε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης και το ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook.

Ο γνωστός τραγουδιστής με μια διαδικτυακή ανάρτηση, δήλωσε πως θέλει να κάνει ένα «restart» κι έτσι αποχωρεί από την πρωτεύουσα για προσωπικούς λόγους και επιστρέφει στην Κρήτη, έπειτα από 35 χρόνια. Μάλιστα έγραψε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του δουλεύοντας από το νησί.

Μανώλης Λιδάκης: Αποχωρεί από την Αθήνα και πάει στην Κρήτη

Μανώλης Λιδάκης: Αποχωρεί από την Αθήνα

Ο Μανώλης Λιδάκης, για την μετακόμισή του από την Αθήνα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Γεια και χαρά σας αγαπημένοι φίλοι. Mετά από 35 χρόνια μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μου, αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να επιστρέψω εκεί που γεννήθηκα. Tο πότε και αν επιστρέψω στην Aθήνα δεν το γνωρίζω. Aπό εδώ πλέον θα εργάζομαι δισκογραφικά…

Έχουμε όλα τα μέσα και μουσικούς υψηλού επιπέδου. Eυχαριστώ την Aθήνα για όλα αυτά που μου πρόσφερε. Τελειώνω σύντομα ένα single και σας το αφιερώνω.

Nα έχετε υγεία.
Μανώλης Λιδάκης»

Ο Μανώλης Λιδάκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές των τελευταίων χρόνων.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είχε μιλήσει πρόσφατα στο «Μουσικό Κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη «για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ζωής του», τις εποχές που μεσουρανούσε στη δισκογραφία, αλλά και τις εποχές που εξαφανιζόταν στα βουνά της Κρήτης.

«Εξαφανιζόμουν, γιατί γνώριζα τη ματαιοδοξία των πραγμάτων… Πολλοί μού λένε ότι, με τα προσόντα που έχεις, έπρεπε να κάνεις περισσότερα πράγματα, κι εγώ απαντώ ότι έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν έπαιζε ευφώνιο και τρομπέτα στη Φιλαρμονική Ηρακλείου. «Από μικρό παιδί ήθελα να κερδίζω τη ζωή και να μη ζητάω χρήματα από τον πατέρα μου. Δούλευα σ’ έναν ξάδερφό μου, που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, και μια μέρα πέρασε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, με είδε που κράταγα συνέχεια ένα μαντολίνο του πατέρα μου και μου λέει ‘‘δεν έρχεσαι στη Φιλαρμονική;’’».