Επιστροφές έχουν γίνει αρκετές σε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Είτε τύπου… επαναπατρισμού, είτε παικτών που γύρισαν στις πρώην ομάδες του. Καμία όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό. Είναι τεράστια και συνάμα μοναδική, που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην τρομερή σχέση του άσου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Ο Κώστας Μανωλάς που γύρισε στον αγαπημένο του Ολυμπιακό – οπαδός του είναι και το δείχνει – δεν το έκανε για να… σώσει την καριέρα του. Ούτε γιατί δεν περνούσε η … μπογιά του και δεν μπορούσε να βρει καλή ομάδα σε τοπ πρωτάθλημα του εξωτερικού ( η Μίλαν τον ήθελε για τον Γενάρη). Ούτε επέστρεψε για… καλύτερα αποδυτήρια ή για να κλείσει την καριέρα του ένδοξα και στον Θρύλο του.

Ο Μανωλάς στα 30 του χρόνια παραμένει παίκτης πρώτης γραμμής, απο τους καλύτερους που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και επέστρεψε στον Ολυμπιακό γιατί το γούσταρε ο ίδιος, δεν ήθελε να συνεχίσει στην Νάπολι ή σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό την διεθνή καριέρα του. Ήθελε με την ψυχή του να είναι ξανά παίκτης του Ολυμπιακού, να βρίσκεται στους “ερυθρόλευκους”, να παίζει στο “Καραϊσκάκης” και να σηκώνει πρωταθλήματα…

Μιλάμε δε για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή που και τώρα έχει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και στο παρελθόν (όχι και στο τόσο μακρινό Δεκέμβριο του 2018) το limit up της τιμής του είναι απλησίαστο για τα δικά μας στάνταρ. Είχε φτάσει η μετοχή του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 45.000.000 ευρώ!

Κώστας Μανωλάς: Οι δύο αγάπες του, ο Ολυμπιακός και η… Ferrari

Πως έριξε τις απαιτήσεις της η Νάπολι, πως παραμένει ο Μανωλάς ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία αυτού του μεγάλου deal, απο τον Ολυμπιακό μην περιμένετε να διαρρεύσουν…πολλές λεπτομέρειες. Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική του εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα ,πάντως, με τους Ιταλούς οι “ερυθρόλευκοι” θα δώσουν κας 2.400.000 ευρώ στην Νάπολι για τον Μανωλά ενώ και ο παίκτης φερεται να χάρισε περίπου 400.000 ευρώ. Επίσης, στην γειτονική χώρα λέγεται πως οι “παρτενοπέι” θα έχουν να παίρνουν σε μπόνους περίπου άλλο 1.000.000 ευρώ. Ολα αυτά κι ενώ, σύμφωνα πάντα με ιταλικές δημοσιογραφικές/μανατζερικές πηγές, η Νάπολι αρχικά είχε δώσει τιμή πώλησης για τον Μανωλά στα 7.000.000 ευρώ…

Όλα αυτά βέβαια είναι … ελάχιστα μπροστά στα 36.000.000 που είχε πληρώσει η Νάπολι μόλις τον Ιούλιο του 2019 για να τον αγοράσει απο την Ρόμα. Κι αν δεν ήταν ο ίδιος,ο Κώστας Μανωλάς, που πίεσε μέχρι εκεί που δεν πάει τους “παρτενοπέι” μέσα στον Δεκέμβριο, δεν θα τον έδιναν ποτέ με τόσα λίγα χρήματα σε σχέση με την επένδυση τους και την χρηματιστηριακή του αξία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και στον Ολυμπιακό με το νέο του συμβόλαιο, όπως άλλωστε και στην Νάπολι που καθάριζε 4.000.000 ευρώ ετησίως, ο Κώστας Μανωλάς παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Και από αυτούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Τζόλης κλπ) κι απο όσους παίζουν στην Ελλάδα.

Το κλειστό κλαμπ της Super League με Φορτούνη, Σωκράτη και… Κώστα

Σημειολογικά αξίζει να αναφέρουμε πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι Ελληνες ποδοσφαιριστες που αγωνίζονται στην Big 5 της Super League και έχουν αποδοχές κοντά ή άνω του εκατομμύριου.

Για την ακρίβεια ο Κώστας Μανωλάς θα γίνει μόλις το τρίτο μέλος ενός πολύ κλειστού κλάμπ που περιλαμβάνει μόνο τους Κώστα Φορτούνη και Σωκράτη Παπασταθόπουλο (με συμβόλαια κοντα στο 1,5 και 1,2 εκατ. αντίστοιχα). Επίσης παίκτες του Ολυμπιακού. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Αποθέωση Μανωλά: «Κώστα ψυχάρα Ολυμπιακάρα»

Πόσο κοστίζουν οι στόπερ Ολυμπιακού/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ και το απλησίαστο “ερυθρόλευκο” νούμερο των 36,5 εκατομμυρίων

Για να καταλάβετε την διαφορά του Ολυμπιακού απο τους εγχώριους ανταγωνιστές του θα προσθέσω ακόμη ένα “χρηματιστηριακό” στοιχείο. Με την προσθήκη του Κώστα Μανωλά διαθέτει πλέον στο ρόστερ του επτά (7) στόπερ με συνολική χρηματιστηριακή αξία 36.550.000 ευρώ! Απλησίαστο νούμερο, για ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά τα στόπερ του Ολυμπιακού και πόσο κοστίζουν σύμφωνα με το transfermarkt: Μανωλάς 15.000.000 , Σισέ 7.000.000, Σεμέδο 5.000.000, Μπα 4.500.000, Σωκράτης 3.000.000, Μάρκοβιτς 1.800.000, Αβραάμ 250.000 ευρώ.

Για να έχετε συγκριτικό μέτρο η δεύτερη στην βαθμολογία ΑΕΚ με 5 στόπερ στο ρόστερ της,έχει πιο ακριβό τον Σβάρνα (1.200.000) που μαζί με τους Βράνιες, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Λάτσι κοστίζουν συνολικά μόλις 4.000.000 ευρώ!

Οι κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΟΚ κοστίζουν πάνω από τα διπλά, συγκριτικά με αυτούς του “δικέφαλου του νότου” αλλά και πάλι δεν φτάνουν ούτε στο 1/3 της συνολικής αξίας των στόπερ του Ολυμπιακού!! Συγκεκριμένα: Ίνγκανσον 5.000.000 + Μιχαηλίδης 3.000.000 + Βαρέλα 1.000.000 + Μιχάι 900.000 + Κρέσπο 600.000 = 10.300.000 ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό συγκρίνοντας αριθμούς; Ο Κώστας Μανωλάς που ήρθε στον Ολυμπιακό κοστίζει περισσότερο και απο τους 10 στόπερ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι 15 εκατομμύρια όταν η συνολική των 5 της ΑΕΚ και των άλλων τόσων του ΠΑΟΚ φτάνει τα 14.500.000!!!