Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την απόκτηση του Αντίλ Ναμπί απο τον ΟΦΗ. Μόνο που αυτή αποτέλεσε το μισό κομμάτι ενός πιο σύνθετου μεταγραφικού deal μεταξύ των δυο ΠΑΕ. Βλέπετε το υπόλοιπο θα ανακοινωθεί εντός σαββατοκύριακού και θα αφορά τον… Χρήστο Μανδά. Μόνο που αυτός θα κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο, δηλαδή… Περιστέρι – Ηράκλειο!!

Σας μπέρδεψα; Πάμε να το πάρουμε ,λοιπόν, απο την αρχή: Ο 27χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός, με τις 450.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, που την τρέχουσα σεζόν δεν ήταν βασικός στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια, αποτέλεσε επιθυμία του κόουτς Κόουλμαν στον Ατρόμητο. Ένας παίκτης που δεν είναι για τον πάγκο σε τέτοιες ομάδες, αλλά που στον φετινό ΟΦΗ οι ποιοτικοί μέσοι… περισσέυουν: Μεγιάδο/Γκαγιέγκος/Τοράλ/Ντε Γκουσμάν και Νέϊρα!

Στον ΟΦΗ, απο την άλλη, έψαχναν για ένα τερματοφύλακα/πρότζεκτ ενόψει της επόμενης σεζόν, απο την στιγμή που ο Βάτερμαν θα κρεμάσει τα γάντια του και ο Σωτηρίου δεν υπολογίζεται. Έναν κίπερ που θα πλαισίωνε τον Εμπασί, με προοπτική.

Κάπως έτσι οι Σαμαράδες έκαναν focus στον Χρήστο Μανδά, τον 20χρονο κίπερ του Ατρομήτου, μέλος της Ελπίδων, διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, που εδώ και μια 3ετία στhn διεθνή πιάτσa σκάουτς κουβαλάει την ετικέτα του supertalent!

Οι γρήγορες κινήσεις του ΟΦΗ, το τηλεφώνημα Σαμαρά σε Σπανό και η ανταλλαγή με τον Ναμπί

O Mανδάς είναι αλήθεια πως αποτέλεσε ένα μεγάλο πρότζεκτ που δεν έτυχε όμως, ιδιαίτερης διαχείρισης και στήριξης στον Ατρόμητο. Ακόμη και την φετινή σεζόν, που είχε λήξη συμβολαίου. Κι απο την 1η Γενάρη μπήκε στο τελευταίο 6μηνο του, άρα μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε αφού δεν είχε ανανεώσει με τους Περιστεριώτες!

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν στον ΟΦΗ, γνωρίζοντας και την δυσαρέσκεια της πλευρας Μανδά επειδή δεν έπαιρνε ευκαιρίες.

Μετά την πρωτοχρονιά,λοιπόν, κινήθηκαν γρήγορα και συντονισμένα.Τόσο προς την πλευρά του άσου, όσο και προς το μανατζερικό του Γραφείο (στο παρελθόν ο Γιώργος Σαμαράς είχε συνεργαστεί με την Rogon στις μεταγραφές του στην Βρεταννία), προκειμένου να προλάβουν τους… ανταγωνιστές.

Άλλωστε ο νεαρός κίπερ ως ελεύθερος απασχολούσε για το καλοκαίρι (ειδικά)ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρα ενώ δεδομένα ο agent Κουτσολιάκος θα τον δούλευε και σε ομάδες του εξωτερικού…

Στον Χρήστο Μανδά το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο ΟΦΗ τον κέρδισε αμέσως. Στην συνέχεια ήρθε η συμφωνία με τον Κουτσολιάκο για 4ετές συμβόλαιο με κλιμακωτες αποδοχές και το μέσο όρο στα 75.000 ευρώ το χρόνο (χωρίς μπόνους και τα εξτραδάκια). Και μετά – την περασμένη εβδομάδα – το τηλέφωνο του Σαμαρά στον Σπανό για να τον ενημερώσει πως είναι σε συζητήσεις με τον παίκτη τους. Τηρώντας έτσι και το φερ πλέι…

Ο Μανδάς βέβαια προτιμούσε να έφευγε άμεσα από τον Ατρόμητο και ο τελευταίος το εκμεταλλεύτηκε την τρέχουσα εβδομάδα βάζοντας στο τραπέζι την ανταλλαγή με τον Ναμπίλ. Είπαμε τον Άγγλο μέσο ήθελε ο Ουαλλός νέος κόουτς της περιστεριώτικης ομάδας.

Κάπως έτσι επήλθε η συμφωνία που άφησε και τις 4 πλευρές ικανοποιημένες. Απλά ο Μανδας υπέγραψε τελικά για 4,5 χρόνια αλλά θα περιμένει μέχρι την Κυριακή αφού το Σάββατο θα κάτσει στον πάγκο, στο ματς με τον Ιωνικό. Δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος κίπερ στον Ατρόμητο πίσω από τον Γιαννιώτη.

Ο Κροάτης Κάρλο Λετίτσα που είναι στην Αθήνα δεν έχει ακόμη υπογραψει αφού εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά με την “αποδέσμευσή” του (μέσω προσφυγής) απο την Κλούζ!

Το αφεντικό “τελείωσε” τον Μουνίθ για την αποβολή του, ανατροπή με τον Κυριάκο

Ο Ναμπίλ στο ρόστερ του Ατρομήτου αναμένεται να πάρει την θέση του … Μουνίθ, τον οποίο τελείωσε ο ίδιος, ο Σπανός, μετά την λήξη του πρόσφατου αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο ιδιοκτήτης έγινε έξαλλος με την ανόητη αποβολή του Μουνίθ, πήγε στα αποδυτήρια και ενώπιον αρκετών παικτών “μάλωσε” χοντρά με τον Ισπανό μέσο (φέρεται κι αυτός να του … αντιμίλησε). Το αποτέλεσμα ήταν ο Σπανός να του ανακοινώσει πως θα πρέπει να ψάξει ομάδα για να φύγει αφού είναι πλέον ανεπιθυμητος στην δική του ομάδα.

Αν βέβαια ο Μουνίθ δεν βρει ομάδα μέχρι την Δευτέρα ή θα μείνει στον Ατρόμητο ή ο τελευταίος θα τον αφήσει ελεύθερο για να εκμεταλλευτεί το σχετικό παράθυρο. Αφού τον αποζημιώσει πρώτα…

Εκεί (στην αποζημίωση) κόλλησε και η αποχώρηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος εδώ και καιρό είχε τεθεί εκτός ομάδας στον Ατρόμητο, έκανε μεσημέρι προπονήσεις μόνος του και δεν υπολογιζόταν.

Τελικά και επειδή δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη ομάδα εντός της ίδιας σεζόν και ήταν πολλά και τα λεφτά που απαιτούσε για να το λύσει (τα ήθελε όλα, χωρίς να κάνει κάποιο συμβιβασμό), πέρασε από…ακρόαση και αποφασίστηκε – σε συνεννόηση με τον Κόουλμαν) να συνεχίσει στο Περιστέρι,επιστρέφοντας και στην κανονικότητα της ομάδας. Είχαμε δηλαδή ανατροπή στην υπόθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου.