Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν συνταξιοδοτήθηκε, παραμένει ακόμα και σήμερα ένας από τους αθλητές με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Όλα αυτά οφείλονται φυσικά στην σπουδαία του πορεία ως παίκτης του NBA και φυσικά στα παπούτσια που φέρουν το όνομα του, τα οποία κατάφεραν να αλλάξουν για πάντα τον κόσμο του αθλητισμού και της μόδας.

Δύο ώρες 100 εκ. δολάρια

Είναι ένας άθρωπος με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έδιναν τα πάντα για να τον συναντήσουν ή έστω να τον δουν από κοντά, o ίδιος ωστόσο δεν κάνει συχνά εμφανίσεις, ακόμα και αν το αντίτιμο είναι 100 εκατ. δολάρια!

Σε ένα πρόσφατο podcast, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις επιλογές του Μάικλ Τζόρνταν στο NBA, Ντέιβιντ Φαλκ, μίλησε για την εποχή που ζήτησαν στον έξι φορές πρωταθλητή του NBA να παραστεί για δύο μόλις ώρες σε ενα μονοήμερο τουρνουά γκολφ, έναντι μεγάλου ποσού, και αυτός αρνήθηκε.

Τουρνουά γκόλφ

“Ο  Μάικλ Τζόρνταν αρνήθηκε να εμφανιστεί σε ένα μονοήμερο τουρνουά γκολφ όταν ήταν στην Ασία πριν από μερικά χρόνια. Μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες μου προσέφερε 7 εκατ. δολάρια για να τον πείσω να παίξει στο τουρνουά γκολφ και αυτός αρνήθηκε. Πριν τρία χρόνια του πήγα με μια νέα συμφωνία 100 εκατ. δολάριων. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να εμφανιστεί για δύο ώρες και να ανακοινώσει την συμφωνία. Και πάλι αρνήθηκε.

Ο Φαλκ είπε επίσης ότι ήταν δύσκολο να πείσει τον Τζόρνταν να κάνει μια τέτοια εμφάνιση, αφού τα χρήματα δεν ήταν ποτέ γι’αυτόν το πιο σημαντικό κίνητρο.

Προφανώς ο Τζόρνταν δεν ανησυχεί και τόσο πολύ για τα οικονομικά του, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο η Jordan Brand του απεφέρει τεράστια έσοδα κάθε χρόνο, ενώ έχει αποδείξει ότι είναι ένας άντρας πως επιλέγει προσεκτικά που θα διαθέσει τον χρόνο και τα χρήματα του.